31 Mart 2018 Cumartesi

REKLAMLAR MİMİ

REKLAMLAR MİMİ
Mutlu hafta sonları arkadaşlar. ''Bellee'nin kütüphanesi'' olan arkadaşın başlattığı ve sonrada beni mimlediği bir mim olan reklamlar mimine cevap vereceğim bugün...
İlk olarak arkadaşıma bu mimi mimleyen kişiler arasında beni de hatırlayıp, ismimi yazdığı için teşekkür ediyorum...

Aslında reklamlarla aram hiç iyi değildir. Çok küçükken ailecek izlediğimiz bir dizi olan bizimkiler dizininde; Reklam başlayınca hemen oynamaya gider. Ve annemize: ''Başlayınca haber ver'' derdik. Dizi tekrar başlayınca annem seslenir. Bizde koşa koşa televizyonun karşısına geçerdik.
Büyüdüm bu yine değişmedi. Reklam başlayınca hemen televizyonun sesini kısarım. Ama tabi yinede bazen izlemek zorunda kaldığım anlardan kulak aşinası olmuş bazı reklamlar var. Ancak onuda izleyince hatırlıyorum. Yoksa ''eski yıllardan hangi reklam aklımda acaba?'' diye aklımı çok yokladım. Ancak aklıma kesin bir reklam gelmedi. Youtebe 90 yılların reklamı denilince çıkan videoları izleyince bazı reklamları hatırladım. Tabi hiç hatırlamadığım ve: ''Aaaa böyle reklamda mı vardı?'' diye kendi kendime sorduğum reklamlarda var. Düşünün reklamlarla ne kadar ilişkim olduğunu... 😂

Herneyse sözü fazla uzatmamayım ve zagor tv nini düzenlediği 90 ve 99'lı yıllarındaki reklamlarının yer aldığı videoyu buraya bırakayım da. Sizlerde izleyip, benim gibi nostaji yaşayın.



Bu arada sizlerde bu videoyu izleyince benim gibi hiç hatırlamadığınız reklamlar var mı? Yoksa hepsini hatırlıyor musunuz? Balık hafızalı olan tek kişi ben miyim? ;)

Böylece bir mimin daha sonuna geldik. Bu mimi yapmak isteyen kişileri mimlemek istiyorum. O yüzden bu postu görüp: '' Aaa Benim aram reklamalarla çok iyi. Bu mim tam benlik. Bende yapmak istiyorum'' diyenler bana bildirsin. Yayının altına onun yada onların ismini yazayım. Bu arada yapınca bana haber verirseniz zevkle okurum, biliyorsunuz... 😉


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

29 Mart 2018 Perşembe

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ

Merhabalar arkadaşlar.
İlk bahar mevsimini çok sevdiğimi defalarca yazdığım için artık hepiniz biliyorsunuz. İlk bahar mevsiminde doğa resmen yeniden doğuyor. Tabiat ana bizlere birbirinden lezzetli meyvelerini özellikle bu mevsimde veriyor. Bu meyvelerden en çok sevdiğim meyvelerden biride çilek!
Çileği öyle sade olarak tüketmeyi sevdiğim gibi tatlı ve pastalarda da kullanmayı çok seviyorum. 

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ


Bugün sizlere yapımı basit, lezzetli ve üstelik çok hafif bir pasta tarifi vereceğim. Çilekli milföy pasta... 
Pasta yapmak benden sorulur duruma geldiği bu günlerde sizlere hemen 10 dakikada yapıp, ikram edebileceğiniz pratik, lezzetli bir pasta tarifi ile geldim. Çilekli tariflerimin bir yenisi olan çilekli milföy pasta tarifini isterseniz hemen vereyimde sizlerde bu hafta sonu evinize gelecek misafirlerinize yada akşam eş ve çocuklarınıza yapın. 😋

Çilekli milföy pasta malzemeleri


  • 1 paket milföy hamuru 
  • 100 gr kadar çilek 
  • 500 gr süt 
  • 1 paket krema 
  • 2 yumurta sarısı 
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • Üzerine pudra şekeri 



Çilekli milföy pasta nasıl yapılır?


Milföy hamurlarını oda sıcaklığına kadar getirin. Sonrada  üzerlerine çatalla delikler açın. Önceden 200 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkınca yine de kabarık oluyorlar. Bir peçete yardımı ile üzerlerine hafifçe bastırıp kabarıklığını giderin. Her kare parçayı 2’ye kesin. Böylelikle 12 dikdörtgen parçanız olacak. 

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ

Şimdi sıra kremasında; kreması için sütü, kremayı ve şekerin yarısını ocakta ısıtın. Şeker erisin. Yumurta sarıları ile şekerin kalanını çırpın. Un ve nişastayı da azar azar ekleyin. Çok koyu bir kıvamı oluyor. Sıcak sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin. İyice çırptıktan sonra yeniden ocağa alın ve muhallebi kıvamında pişirin. Daha sonrada altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Sonrada bir çırpıcı ile çırparak soğutun.


 Çilekli milföy pasta nasıl yapılır?


Milföy parçalarından ilkinin altına biraz krema sürün ve tabağa sabitleyin. Üzerine krema, çilek tekrar krema sürüp 2. milföyü üzerine yerleştirin. Dilerseniz aynı işlemi bir kez daha yapıp 3. son milföy parçasını üzerine dikkatlice yerleştirin. Ben bu minik milföy pastacıkları çocuklara yaptığım için; Tek katlı yaptım. (yemesi kolay olsun diye) Siz misafirlere ikram etmek için yapacaksanız. Bir kat daha yapabilirsiniz..
Tüm milföylere aynı işlemi yapıp, üzerlerine pudra şekeri serpin. Son Olarak üstünü çilekle süsleyin...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

26 Mart 2018 Pazartesi

KIZIMIN DİŞ BUĞDAYI

Merhabalar arkadaşlar...
Bugün sizlere geçen hafta Cuma günü minik prensesim Miray için yaptığım diş buğdayı partisini paylaşmak istiyorum. İnstagram da hemen paylaşım yaptım. Ancak buraya yazmak bugüne kısmet oldu. Malum bloğa yazmak biraz daha emek ve zaman alan bir iş. Ki zaten blogların terk edilme nedenleride bu....

Evet konuyu daha fazla dağıtmadan esas konuya geçelim. Bakmayın yukarıda diş buğdayı partisi yazdığıma; Öyle uzun boylu bir parti değil. Etrafımdaki komşu ve çocukların velilerinden oluşan bir kaç kişiden oluşan İlk olarak; yasin, tebareke, amme ve cuma süresi gibi sürelerin okunup, duaların yapıldığı. Ardından önce benim hazırladığım pasta ve yiyecekler yenildi. Sonrada diş hediği, göllesi, buğdayı gibi yöreye göre ismi değişen buğday, nohut, fasulye ve mercimek (ben sadece buğday ve nohut ekledim. Diğerleri benim damak tadıma uymadığı için eklemedim) gibi bakliyatların haşlanması ile oluşan hediği küçük kaselerde ikram ettim.

diş buğdayı partisi

Diş buğdayı partisi menüsü

  • Diş şeklinde kendi yaptığım yaş pasta
  • Kakaolu ve sade kap kekler
  • Çörek otlu kurabiye
  • Zeytin yağlı yaprak sarması
  • Ispanaklı banyo böreği
  • Patates salatası
  • Makarna salatası
  • Diş Buğdayı (hedik)
Diş buğdayı partisi menüsü

Pencereden ışık vurduğu için fotoğraf kalitelerim düşük, kusura bakmayın. Süslemelerde yine benim elimden çıktı. Kızımın 1. ayından 11. ayına kadar çektiğim konseptli fotoğrafların çıktısını alıp, bir ipe geçirip, astım. Kızımın ay ve ay büyüdüğünü toplu olarak görmüş olduk böylece...

Diş buğdayı partisi menüsü

Misafirler gelmeden önce kızımı uyurken masayı hazırlayınca çekilmiş bir kare. Bu şaheser masanın mimarisi benim der gibi.  😍

En sonda diş buğdayın da adet olmuş. Meslek seçimini de yaptık. Kızım ilk olarak fotoğraf makinesini aldı. Onunla bir iki saniye oynadıktan sonra eline kepçeyi alıp, onunla oynamaya başladı. Hatta kepçeli olarak bana poz dahi verdi. 

diş buğdayı partisi

Bakalım büyünce fotoğrafçı yada gazeteci mi olacak? Yada aşçı mı olacak. Allah nasip ederse göreceğiz. Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versinde; meslek önemli değil. Önemli olana sevdiği, zevk aldığı işi yapması gerisi teferruat bence.

Bir kutlamanın daha sonuna geldik. Darısı diğer kutlamaların başına...
Biliyorsunuz 'Blogcu Sultan'DA kutlama bitmez!...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

20 Mart 2018 Salı

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere çocuklarıma kürk ilmek olarak yada saçaklı ilmek olarak bilinen model ile ördüğüm lifin yapılışını paylaşmaya geldim. Bu kürk ilmek ile isterseniz örgülerinize aksesuar olarak kol, yaka yada lastiklerine kullanabilirsiniz. Çünkü bambaşka bir hava katıyor.
Ben bu kürk ilmek ile şimdilik lif ördüm. Ancak bu model çok hoşuma gitti. Farklı şekilde de kullanacağım. Yaptıkça buraya paylaşırım zaten.

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

 Yukarıda da yazdığım gibi ördüğüm lif bir çocuk lifi olacağı için hayvan figürü kayıp, o lifi daha sevimli yapmak istedim. Böylece çocuklar banyo yaparken bu lif ile eğlenerek yıkanacaklardı.

Köpekli lif nasıl örülür?

Lifi ele giyilecek şekilde yaptım. O yüzden iki parçadan oluşuyor. İlk parçayı düz olarak 3 lü trabzon şeklinde ördüm. Daha sonrada başka bir ip ile köpek figürü örüp, düz parçanın üzerine diktim. Köpek modelini örgü örmekten anlayan kişiler zaten modele bakarak çıkarabilir. Çıkaramazsanız bana sorun. Onun içinde ayrı bir yazı hazırlayıp, yayınlarım.

TIĞ İŞİ KÜRK İLMEKLİ LİF MODELİ VE YAPILIŞI

Kürk ilmek nasıl yapılır?

Bu modeli; Önce yeterli uzunlukta zincir çekip bir sıra üçlü tırabzan ördüm. Daha sonra örgünün arka yüzünde ipi orta parmağıma dolayıp ve doladığım ipi tığ ile alıp ilk deliğe batarak ikili tırabzan ördüm. Aynı şekilde tekrarlayarak sırayı tamamladım. Ön yüzlerde üçlü tırabzan ördüm. Arka yüzlerde ise modeli uyguladım. Modeli uygularken parmağınıza doladığınız ipi belirli ölçüde tutun yoksa saçaklar uzunlu kısalı olacaktır.


Kürk ilmekli (saçaklı) kısmı, köpek figürlü ördüğünüz kısımdan daha uzun örün. Sonrada iki parçanın 3 kenarını dikin. Böylece elinize tıp ki eldiven lif gibi giyip, kullanabilirsiniz.

Tabi bu tamamen sizin tercihinize kalmış. İsterseniz sadece saçaklı olarak örüp, o şekilde kullanabilir. Yada benim yaptığım gibi eldiven tarzı yapar ama iki kısmını da saçaklı (kürk ilmekli olarak örüp, öyle kullanabilirsiniz. Dediğim gibi tamamen sizin tercihinize kalmış. Ben uzun kısmı kürk ilmekli, kısa kısmı düz 3 lü tırabzan şeklinde örüp, daha sonrada sevimli hale getirmek için köpek figürü örüp, onuda düz örgünün üzerine diktim. Bu şekilde çocukların çok hoşuna gidiyor. Ve banyo yapma günlerini daha sık olmasını istiyorlar. Tecrübeye tabidir. 😉

Takıldığınız yeri çekinmeden sorabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

16 Mart 2018 Cuma

BLOG YAZARINI TANIMA MİMİ

Merhabalar sevgili blog yazarları bugün bir mim postu hazırlamak istedim. Çünkü bu tarz mimler sayesinde bizler bloglarını yakından takip ettiğimiz kişilerin hayatları ve yaşayış tarzları hakkında fikirlerimiz oluyor. Bugünkü hazırladığım mim tamamen blog yazarlarını tanımak maksatlı hazırlanmış bir mim. Ben hazırlarken ve cevaplarken eğlendim. Umarım sizlerde okurken ve hazırlarken en az benim kadar eğlenirsiniz...

Evett şimdi soruları cevaplayalım:

1- Nerelisiniz ?

Konyalıyım ama 12 senedir Ankara da ikamet ediyorum.

2-Burcunuz ?


Koç burcuyum ve tüm özelliklerini de taşıyorum :)

3-Bloglarda en çok ilginizi çeken şeyler ?


Blogda kalemini sıkıcı bulmadığım her blog yazarının yazılarını okuyorum. Bu bazen bir kitap yorumu iken, bazen bir yemek tarifi, bazende çocuklar hakkında bilgi gibi. değişiyor. Yani illaki şu konu diyemem. Ama bu dönem özellikle kutlama yazılarını çok seviyorum. Birde kombin postları...

4- En sevdiğiniz mevsim ?


İlkbahar, çok sıcağı da; çok soğu da sevmiyorum. O sebepten benim mevsimim ilk bahar...

5-Yabancı Diliniz ?


Maalesef yabancı dilim yok çat pat biraz ingilizce bilirim hepsi o...

6- Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?


Boş zamanım bu aralar pek olmuyor. Malum bir tane 10 aylık kızım ve 2 tane okula giden çocuğum olduğu için sürekli bir şeylere yetişmek için koşuşturma halindeyim...

7- En son okuduğunuz kitap ?


Gizlenen gerçekler adında bir kitabı bitirdim. Şimdi de kuyucaklı Yusuf'u okuyorum. Kitap çok güzel gidiyor. Aslında bir solukta okunacak cinsten bir kitap; ancak yukarıda da bahsettiğim gibi zamansızlıktan dolayı elime pek alamıyorum :(

8-Hayatınızda pişman olduğunuz bir şey


Hımm bu soruyu cevaplamadan önce, şöyle bir düşündüm de sanırım öyle bir şey yok! Aslında 'iş hayatımı devam ettirmemek olabilir' diye düşündüm. Daha sonrasında ise ama yok dedim eğer iş hayatım olsa idi ya çocuk yapmazdım; yapsam da onlara istediğim gibi bakamadığım için gözüm hep arkada kalırdı o sebepten yokk!...

9- Tuttuğunuz takım ?


Fener bahçe ama öyle fanatikte değilim. Sırf takım tutmuş olayım diye tutuyorum :))

10- Çantanızdan eksik etmediğiniz şeylerden bazıları ?


Islak mendil, deodorant, sürme ve ayna

11- En sevdiğiniz içecek


Kahve ve birde kendi yaptığım organik içecekler...

12- Ve Son Olarak Bloğunuzdan Hiç Para Kazandınız mı?

Bloğumun adresini değiştirmeden önce tanıtım yazılarını ücretler karşılığı yada sponsor ürünler karşılığında yayınlıyordum. Ancak bu aralar blog adresimin değişikliği sebebi ile düşüklük yaşadım. Tekrar toparlamaya çalışıyorum. O sebepten bu aralar kazanamıyorum. Ancak eminim ki bu adres daha başarılı olacak. Yani anlayacağınız gümbür gümbür Blogcu Sultan geliyor! 🙈🙉🙊🙋🙌


Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

14 Mart 2018 Çarşamba

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Merhabalar sevgili okurlar, Bu gün sizlere tarifini vereceğim börek görüntü olarak şaheser olduğu gibi lezzet olaraktan harika 👌
Yumuşacık yedikçe yediren cinsten bir gül böreği tarifi...
Üstelik yapılışı da çok basit. Sizi öyle zorlamayacak cinsten 2 dakikada yapıp, ikram edebileceğiniz kolaylıkta bu peynirli yumuşacık gül böreği tarifi...


YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Peynirli Gül Böreği Malzemeleri

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir
  • Kıyılmış maydanoz ( İsteğe bağlı )

İç Sosu ;
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine ;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Peynirli gül böreği nasıl yapılır?

İlk olarak böreğin iç malzemesini hazırlayın. Bunun için bir kapta peyniri çatalla ezip, ince ince kıyılmış maydanozları ekleyip, karıştırın. 
Sonrada iç sosu hazırlayın. Bunun içinde yine bir kaba süt ve sıvı yağ, bir fiskede tuz ekleyip. İyice çırpın.. Sonrada bir kenara koyun.

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Şimdi sıra yufkalara geldi. İlk olarak yufkanın tekini tezgaha serin. Daha önceden hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Sonrada bir bıçak yardımı ile ilk olarak enlemesine tam ortadan kesin. Sonrada boylamasına tam ortadan kesin. Böylece 4 parça üçgenleriniz olacak. Sonrada yukarıdaki kolajda da gözüktüğü gibi geniş kısmına hazırladığınız peynirli iç harçtan boylu boyunca koyun. Sonrada her parçayı çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Ardından bir ucundan ortaya doğru katlayıp, gül gibi dolayın. Tüm yufkaları bu şekilde işlemden geçirerek. Gül böreklerini hazırlayın.

YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Sonrada hazırladığınız peynirli gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzeri için bir yumurtanın sarısının içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, karıştırın. Sonrada o harcı yine bir fırça yardımı ile gül böreklerinizin üzerine sürün. En son üzerine ister susam isterseniz de çörek otu serpiştirip, 180-190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


YUMUŞACIK PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Pişen, yumuşacık gül böreklerinizin üzerine temiz bir bez örtüp, dinlenmeye bırakın. Sonrada ister 5 çayı, ister kahvaltı, ister davet sofralarına, isterseniz de pikniğe götürmek için kullanabilirsiniz. Her ortamda gayet güzel şekilde gider. Ohhh sıcacık ve yumuşacık; gül şeklindeki börekleriniz...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

10 Mart 2018 Cumartesi

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

Bolu beyi destanında bir söz vardır. 'tüfek çıktı; mertlik bozuldu'' diye. O söz misali instagram çıktı. Bloglar garipleşti. Artık herkes instagramda. Anlık paylaşımlara açık ve fazla zaman almayan bir paylaşım platformu olduğu için ben dahil; herkes instagramda daha fazla aktif. Eeee bloglarımızı da bırakamıyoruz. Biliyoruz ki instagramdaki paylaşımlar geçici. Blog kalıcı. O sebepten buraları boşlamakta istemiyoruz. Madem iki platformda da aktifsizin. O zaman instagramda ki fotoğraflarının da bloğunda yer almasını istemez misin? Şahsen ben çok istiyordum. Ve bunun için bir kod arıyordum. Sonunda buldum! Hatta bulmakla kalmayıp, burada da paylaşmak istedim. Belki benim gibi bir kod arayışında olanlar varsa; onlarında işine yarar.

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR



Snapwidget sitesi sizlerin instagram fotoğraflarınızı ister ızgara, ister slayt, ister paylaştığınız yazı ile birlikte ...gibi şekilde paylaşmanıza olanak sağlıyor. İlk olarak online siteye giriyoruz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkıyor. O sayfayı ilk olarak Sing UP (KAYDOL) a tıklayıp, kayıt olun. 

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR



Kayıt olduktan sonra Log in (oturum aç) linkini tıklayıp, oturumu açın...

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

 Oturumu açtıktan sonra CREATE A NEW WIDGET ( Yeni bir vinget oluştur) u tıklayın.
Sonrada oradan istediğiniz şekli seçin. Benim seçtiğim şekil altta işaretli

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR

Aşağıdaki gibi bir form çıkacak. O formu bloğunuzda instagram fotoğraflarının boyutu ve kaç tane gibi özelliğini istediğiniz gibi düzenleyin...

İNSTAGRAM FOTOĞRAFLARI BLOĞA NASIL EKLENİR


- Username: Kısmına blogumuzda  sergileyeceğimiz instagram hesabımızın kullanıcı adını giriyoruz. İsterseniz kullanıcı adı yerine sadece belirli kelimelerden oluşan etiketleri (hashtag) de ekleyebiliyorsunuz.

- Description: Buraya açıklama yazmanız isteniyor. Boşta bırakabilirsiniz. Ben boş bıraktım.

- Thumbnail Size: Kısmına her fotoğrafın hangi boyutta olmasını istiyorsak o sayıyı yazıyoruz.


- Layout: Bölümüne yan yana veyahut alt alta kaç fotoğraf olmasını istediğimizi yazıyoruz.


- Photo Border: Kısmında, fotoğrafların çerçeve içinde olmasını istiyorsak 'No' diyoruz.


- Background Color: Kısmında arka plan rengini ayarlıyoruz. Buraya istediğiniz rengin HTML kodunu girebilirsiniz. Arka planın şeffaf görünmesini istiyorsanız burayı boş bırakabilirsiniz.


- Photo Padding: Kısmında ise fotoğraf aralarında kaç piksel boşluk istediğimizi yazıyoruz.


- Hover Effect: Kısmında 'Fade In' derseniz fotoğraflarınız biraz bulanık görünecek, fare ile üzerine gelindiğinde ise düzelecektir. 'Fade Out' kısmı da işlemi tam tersine çevirir. Hiçbir efekt istemiyorsanız da 'None' diyebilirsiniz.


- Sharing Buttons:
Fare ile fotoğraflarınızın üzerine gelindiğinde paylaşım butonları çıkmasını istiyorsanız Sharing Buttons kısmına 'Yes' e tıklayın, eğer istemiyorsanız da 'No'

-Responsive: Kısmında ise düzenlediğiniz instagram vingetinin kullandığınız temaya duyarlı olmasını yani boyutunu temanıza göre ayarlamasını istiyorsanız 'yes' yok gerek yok olduğu gibi eklemek istiyorum diyorsanız 'no' ya tıklayın. 


Daha sonra Preview butonuna tıklayarak widgetinizin ön izlemesini görebilirsiniz. Widgetin ön izlemesi istediğiniz gibiyse Get Widget butonuna tıklayarak verilen kodları kopyalayın.

Sonrada bloğunuza gelip... Yerleşim> Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek kodunuzu yapıştırın ve kaydedin. Tüm işlemi doğru ve eksiksiz yaptıysanız widget blogunuzda BURADAKİ gibi gözükecektir.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. Takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz...


Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

7 Mart 2018 Çarşamba

Miray Su 10 Aylık

Benim minik kelebeğim. Artık dengede uzun süre ayakta durabildiği gibi. 3-5 adın hatta bazen 6-7 adım dahi atıyor. Sonra heyecanlanıp, hemen kendini yere atıyor. Bu yere düşme olayını da iyice ilerletti. Dengesiz şekilde düşüp, kafasını gözünü bir yere çarpmadan kendinin dengesini sağlayıp, popo üzeri düşmeye başladı.

Ayaklandı ya ne zaman salondan dışarı çıkan birini görse ya hızlı hızlı emekleyerek, yada kah bir yerlere tutuna tutuna, kah tutunmadan kapıya yönelip, oda peşinden dışarı çıkmaya çalışıyor. Eğer salonun kapısı yarı açıksa elini kapı arasına getirip, açmaya çalışıyor. Yok kapı kapalı ise. İki eli ile kapıya vurarak 'açın!' der gibi sesler çıkararak bağırıyor.

Yalnız bir huyu daha var ki. Benim çok hoşuma gidiyor. Özellikle akşamları kapı açık ama antre karanlık kimse yoksa kapı eşiğine oturup, bize bakarak sesleniyor.'Sanki hadi dışarı çıkalım' der gibi... Canım kızım ayaklanması ile mutfağı keşfetmesi bir oldu. Ben ne zaman mutfakta olsam hemen peşimden geliyor. Sonrada çekmeceler mi dersin, masa altı mı dersin, Yoksa masanın üzerinde ulaşabildiği ne varsa her şeyi kurcalayıp, bulduğu parçaları önce bir ağzına alıyor. Eğer hoşlandığı bir şeyse yemeye devam ediyor. Ama yok hoşlanmadıysa dilinin ucu ile ağzındakileri iterek çıkarıyor.

Bu dilinin ucu ile ağzındakileri çıkarmayı; özellikle yeni bir tadı denediğinde ilk 1-2 deneme bu şekilde yapıyor. Sonra eğer beğendiyse yemeye devam ediyor. Ama yok tadını beğenmediyse ağzını açmıyor. Ve kafasını sağa sola çevirme yada elimdeki kaşığa vurma şeklinde o yemeği istemediğini belirtiyor. Maşallah çok akıllı her isteğini halen vücut dili ve sesler ile bize ifade ediyor.

10 aylık bebek günlüğü

10 aylık konseptimizi ise şubat ayı, kalbin, mumun ve kırmızının bol olduğu bir ay olduğu için hemen bir sevgililer günü konseptli 10 ay fotoğraf çekimi düzenledim. Gerçi bu günlerde Ankara da havalar devamlı kapalı olduğu için fotoğraf kalitesi biraz düşük olmuş. Malum bizim kelebek artık iyice ayaklandığı için öyle bir yerde uzun süre hareket etmeden tutmakta mümkün değil. Üstelik mumlar yanan bir konsept onun için tehlikeli dahi sayılan bir konsept olduğu için fazla ayarlama yapmadan alel acele çekildi. Artık bu ayda böyle olsun. Bakalım 11. ay ve 12. ay çekimlerini nasıl yapacağız?

9 aylık yazısında kızımla oyunlar oynarken 'al' dediğimizde bizi anlayıp, elini uzatıp, aldığını; ama 'ver' dediğimizde vermediğini yazmışım. Bu ayda 9 aylıktaki gibi 'ver' kelimesine tepkisiz kalmıyor. Oda elindeki oyuncağı elinden atıyor. Benim elime henüz veremiyor. Ama 'ver' deyince elindekini vermek gerektiğini şimdilik anlamış gibi... Belki bu ayın sonunda 'ver' deyince oda benim elime verir.

Canım kızım ilk defa bu ay hastalandı :( ilk antibiyotiğini vermemek için çok uğraşmama rağmen, içmek mecburiyetinde kaldı. :( Çok şükür ki öksürüğü ve burun akıntısı geçti. Umarım bir daha bu şekilde en azından bu sene hastalanmaz. Nede olsa ne kadar önlemler alsak, korusakta illaki hastalanıyorlar...

Uyku düzenimiz artık her gece 2 saatte bir kalmayı adet haline getirdi. Kalkıp, emip, tekrar uyuyor. Ama gündüz biraz fazla uyumuş yada akşam erken saatte uyumuşsa gece vakti kalkıp, benimle oyun oynamak istiyor. Ki bu hali en sinir olduğum hali... Gözlerimde uykular akarken, zombi gibi onu uyutmaya çalışmak. Bir yanda da sanki göz kapaklarımın üzerine oturmuş fillere direnmek gerçekten de çok zor bir durum. Allahtan 1-2 saat sonra oda karanlıkta oynamaktan sıkılıp, uyumaya razı geliyor. Yoksa halim haraptı....

Evi,mizin neşe kaynağı, huzurum, rahatladığım limanım kızım gün geçtikçe büyümeye; tabi onunla birlikte bende yaşlanmaya devam ediyorum. Bakalım zaman ne gösterecek, neler yaşayacağız...


Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

3 Mart 2018 Cumartesi

GİZLENEN GERÇEKLER KİTAP YORUMU

Yazar: Cemalettin Aytemür

Sayfa Sayısı: 415

Yayın Evi: Karayel


GİZLENEN GERÇEKLER KİTAP YORUMU

Merhabalar arkadaşlar uzun süredir elimde sürünen kitabı nihayet bitirebildim. Kitabın konusu aslında ilgimi çeken tarzdan. Ancak ben tam kitaba kendimi verip, okumaya başladığımda bizim ufaklık hemen ağlama, mızmızlanma yada şirinlik yaparak ilgi çekip onunla ilgilenmemi sağlıyor. Ve hoop kitap kalıyor. Sonra ''Nerde kalmıştım? Konu neydi?'' diye kitaptaki kaldığım yerin konusunu anlamaya çalış, anla... Bu seferde diğerleri ya bir soru soruyor. Yada bir şey istiyor. Benim kitap okuma hayalleri başka zamana kalıyor. Şeklinde sürekli kitap okumaya zaman kalmayınca; ee doğal olarak kitabı bitirmek biraz geç oldu.

Gizlenen gerçekler kitabının konusu

Türkleri savaş meydanında yenemeyen dış devletlerin türlü oyunlar ile Türk medeniyetini zafiyete uğratıp, kendi medeniyetlerinin kölesi haline getirmeye çalışmışlar. (Gerçi bunu başarıyorlarda.) Cemalettin Aytemür, gizlenen gerçekler adlı eserinde Avrupalıların islamiyete olan inançlarını sarsmak için başvurdukları oyunları ve Türk Milleti'nin bu oyunlara yıllarca nasıl kandığını tespit edip, deliller ile bizlere veriyor. Ben kitabı okurken ne kadar çabuk kanıp, etkilenen bir Milletiz diye kah kızdım, Kah halimize üzüldüm.

Hatta Kitapta ''Atatürk'ü Yahudiler öldürdü!'' diye bir bölüm var ki çok ilgimi çekti. Onun için o bölümü olduğu gibi buraya aktarıyorum. Bakalım sizler okuyunca benim düşündüklerimi düşünecek misiniz?

Hasan Demir -26.12.2005- Yeniçağ'daki 'Atatürk'ü Yahudiler öldürmüş'' başlıklı köşe yazısını yazdıktan sonra, şöyle diyor 'Yunanistan'da yayınlanan 1 Ağustos 1948 tarih ve 685 sayılı ''Laik Foni'' gazetesine ve zamanın kıdemli komünisti 33 derece mason Benarosyas'ın hayatına ulaşmak Atatürkçü bir Genelkurmay için, TBMM için, Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan emekli generaller, mesela Çevik Bir için hiçte zor olmasa gerek. Adamlar mason derneklerini kapattığı için Atatürk'ü biz öldürdük. Önce vurmayı düşündük, sonra başaramamaktan korktuk, onun çevresini kuşattık, güvenini sağladık, sonrada hedefimize ulaştık diyor. Atatürkçüler susuyor, pısıyor. Kur'an Kurslarına, başörtülerine aslan kesilenler masonlarla kadeh kaldırıyor tokuşturuyor...''

Diye bir bölüm var. Hatta devamında ise Atatürk öldükten sonra Mason dernekleri 1948 yılında İnönü'nün emri ve Celal Bayar'ın desteği ile tekrar faaliyete geçti. Halk evlerine devredilen mallarını da geri aldılar. Yazıyor. Yani anlayacağınız Yahudiler amaçlarına yine ulaşmışlar. Peki günümüzde farklı mı? Derseniz de. Bence hiç bir farklı yoktur. Zaten Masonların desteklemediği hiç kimse yönetici olamaz. Olursa da ömrü kısa sürermiş. Başa kim geçerse geçsin. Bizi onlar yönetiyor. O yüzden biz bu günlerde dinimize daha çok bağlanıp, Allah'tan yardım istememiz gerektiği yerde aksine dine olan bağlılık ve güven insanlarda iyiden iyiye gitti. Buda zaten Masonların bir hedefi. Onlar 'inançsız bir Milletin bize itaat etmesi daha kolay olur' diye düşündükleri için sürekli dinimize saldırıyorlar.

Yine Kitaptan başka bir alıntı: '' Misyoner-casus Hampher'a İngiliz Bakanı tarafından verilen talimat şudur: ''Biz İspanya'yı Müslümanlardan fuhuş ve içki sayesinde geri aldık, diğer topraklarımızı da bu iki güçlü araç yardımıyla ele geçirmeliyiz.''
Buna benzer daha çok bölüm var. Ancak hak vereceğiniz üzere her bölümü buraya yazmam imkansız. En iyisi sizler, gizlenen gerçekler kitabı okuyun. Sonrada Ülkemizin geçmişi, şimdi ki durumu ve geleceği hakkında düşünün.
Allah bu MİLLETİN YARDIMCISI OLSUN!  KÖTÜ NİYETLİ DIŞ KUVVETLERİN OYUNLARINI BOZSUN...

Hoşça kalın...


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım