27 Şubat 2018 Salı

1 LİMON 1 PORTAKAL İLE 3 LİTRE LİMONATA TARİFİ

Limonataya kim hayır diyebilir ki? Yoktur diye düşünüyorum. 😋
Özellikle yaz aylarında sıcaklardan kavrulurken canımız hep buz gibi bir limonata çeker.
Sizlerde ''şöyle ev yapımı bir limonata olsa da içsek'' diye düşündüğünüz anlarda hemen derin dondurucudan çıkarıp, 5 dakikada yapabileceğiniz bir limonata tarifi vereceğim. Aslında bu limonata lezzet olarak eşsiz, yapım olarak çok basit olduğu kadar çokta ekonomik bir limonata tarifi. Sadece yapmanız gereken bu aralara her yerde uygun fiyata alabileceğiniz limonları; manav, pazar gibi yerlerden kilolarca alıp, derindonduruca atmak...


Limonlar dondurucuda nasıl saklanır?

İlk olarak yukarıda da yazdığım gibi hazır her yerde uygun ücrete bulabileceğiniz limon ve portakallardan derin dondurucuya koyacağınız kadar kilo koyun. Ben 3 kilo limon ve 3 kilo portakal koydum. Siz bu sayıyı azaltabilir, veyahut çoğaltabilirsiniz...

Yazın kışlıklar hazırlanır da; kışın yazlık hazırlanmaz mı hiç. 😉
Siz kışın boşalan derin dondurucuları bu seferde yazlık için doldurun. Bunun için ilk olarak yazın en çok giden limonatalardan yapmak için 1 limon ve 1 portakalı aşağıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi doğrayıp, buzdolabı poşetlerine koyun. Sonrada derin dondurucuda saklayın. 1 sene hatta daha uzun süre bozulmadan derin dondurucunuzda kalıyor. Benim halen 1 poşet geçen seneden kalan limon ve portakal poşetinden vardı. Geçenlerde yaptım. Yine ortaya harika bir lezzet çıktı. O sebepten bu tarifi kesin yapın. 



1 Portakal 1 limon ile 3 lt Limonata İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 lt su

1 Portakal 1 limon ile 3 lt Limonata Nasıl Yapılır?

Limon ve Portakalı bir gece önceden buzlukta dondurun. Yada yukarıda da yazdığım gibi kışın bol bol derin dondurucularınız doldurun. Yazın kullanmak için.
Donmuş olan portakal ve limonu 10 dakika bekletin.  Sonrada rondoya koyun. Üzerine toz şekeri ilave edip robottan çekin.
3 lt suya koyun limon tuzuna ilave edip iyice karıştırın temiz bir bezle suyunu süzün. (İçinde kalmış çekirdek yada posası varsa ağıza gelmemesi için)
Sonrada servis yapın.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

23 Şubat 2018 Cuma

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Merhabalar arkadaşlar.
Kızım doğunca; ona bebek hediyesi olarak amcamın oğlunun eşi bir şapka verdi. Şapka alışa gelinmiş şapkalardan farklı ve giyen kişiye çok yakıştığını gören herkes ''şapkayı kim ördü?'' sorusunun ardından hemen eli ile sağını ve solunu inceleyerek ''Acaba nasıl örülüyor?'' diye sorunca bende o şapkanın modelini çıkarmak istedim. Üstelik seneye o şapka kızıma küçük gelecekti. Kızım büyünce giyer yada yeğenlerime hediye ederim diyerek örmeye koyuldum.

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Bere yukarıda gözüktüğü şekilde. Modelin ismini ören kişi bilmiyor. Ama ben tomurcuk tomurcuk olduğu için bereye; TOMURCUKLU BERE adını taktım. Anlayacağınız isim annesi benim 😃

Tomurcuklu Bere Nasıl Örülür?

İlk olarak kime örüyorsanız onun kafa ölçüsü şeklinde şiş ile haraşo örün. Sonra o haraşoyu ikiye katlayıp, başlama ve bitiş yerlerini dikin. Böylece yuvarlak kafaya takılan bir saç bandına benzer bir model ortaya çıkacak. Şimdi sıra tığ ile modeli koymaya geçelim...

TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Tomurcuk modeli nasıl yapılır?

  • Tomurcuk modelini, yukarıdaki fotoğrafta da gözüktüğü gibi Haroşo ile ördüğünüz baş kısmını ikiye katladıktan sonra ucundan dikmeden tomurcuklarını yapmaya başlayın. İlk olarak 3 zincir çekin. Sonra o zinciri başını dolamadan batın.
  • Sonra yine 3 zincir çekip, 2 haroşa sonra yukarıdaki fotoğraf kolajının ortasında gözüktüğü gibi yine başını dolamadan bir kez batın. Ancak bu sefer almadan sündürün. Bu 1 olacak. Sonra aynı yere bu sefer başını dolayarak yine batıp, sündürün, buda 2 oldu. 3, 4, 5, 6, 7 ve 8'i aynı şekilde sündürün. Yine yukarıdaki kolajdaki son fotoğrafta gözüktüğü gibi 8 kere batılıp, çekilmiş bir sündürme ortaya çıkacak...


TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI


  • Şimdi sıra 8 kere batıp, almadan sündürerek bıraktığınız modelin hepsini ikişer ikişer alın. Yukarıdaki kolajın ilk fotoğrafında gözüktüğü gibi sündürdüğünüz ilmeklerin hepsini 2 şer aldıktan sonra en sondaki kolajdaki fotoğraf gibi bir model ortaya çıkıyor.


TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI


  • Tüm sekiz ilmeği aldıktan sonra ilmeğin başından başını dolamadan alıp, ilk tomurcuğu oluşturmuş olacaksınız.
  • Sonra yine 3 zincir çekip, 2 haraşo sonra başını dolamadan batıp alın. Yine 3 zincir çekip, tomurcuk yapmaya başlayın.  İlk tomurcuğu yaptığınız gibi yapın. Berenin tüm çevresini bu şekilde tomurcuk yaparak tamamlayın.

  • Sonrada üst sıraya 3 zincir çekip, altta zincir çektiğiniz yerin içine sonra yine 3 zincir çekip, diğer zincir çektiğiniz yerin içine, sonra yine 3 zincir çekip tomurcuk yaptığınız yerin üstünden diğer zincir çektiğiniz yerin içine batarak köprücükleri oluşturun.
  • Sonra 3. sıraya geçip yine tomurcuk koymaya ilk sıradaki gibi yapın. Ancak bu sefer bir sıra kaydırarak tomurcuk koyun. Böylece göze daha çok hitap eden bir model ortaya çıkıyor.
TOMURCUKLU BERE MODELİNİN YAPILIŞI

Bu şekilde tomurcuk yaparak bereyi tamamlayın. Berenin sonlarına doğru kestirme yaparak örünki bitişi sivri olsun.

Umarım anlatımım ve koyduğum fotoğraflardan anlayabilirsiniz. Tabi anlayamayan yada takıldığı bir yeri olan kişi çekinmeden bana sorabilir. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin der ve ben kaçarım.... 🙋


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

19 Şubat 2018 Pazartesi

MİRAY SU 9 AYLIK

Canım kızım 1 ay, 2 ay, 3 ay derken 9 ay oldu. Hatta bitti bile ya! Evet koskocaman 9 ayıda geride bıraktık. Artık bugün itibari ile 10 aylıktan 2 gün almış bir bebeksin. Hatta bebeklikten çıkıp, çocuk olmaya çok az kaldın.
Günler su misali akıp geçerken sen gözümüzün önünde günbe gün büyümeye devam ediyorsun. Bu ayda çıkmakta bayağı nazlanan dişimiz çıktı. Hatta 2. dişte yolda. Artık bizim dişsiz prenses dişsiz prenseslikten de terfi etti. Çok şükür. Bizi bayağı zorlayan diş problemini de şimdilik atlattık gibi.

Emeklemeyi geri geri emeklemek olarak çeşitlendirirken bir yere tutunarak yürümeyi de daha uzun süre yorulmadan yürüme olarak devam ettirdin. Hatta elinden tutup yürüttüğümüzde adımlarını yere daha sağlam basarak yürüyor. Ancak kafası devamlı yerde kendi ayaklarını izliyor. :) Sanırım oda yürüdüğüne inanamıyor. 😊

Konuşmaya daha 8 aylıkken başlamıştı.8 aylık yazısında yazmıştım. Bu ayda gündüz uykularında uyanınca 'anni anni!' diye ağlayarak uyanıyor. Halinden hoşnut olmadığında hemen 'anni anni' diyor. Ancak ben ona na zaman ''kızım anne anne de'' dediğimde hemen bizim kız ''dede, dede' kelimesini söylüyor. Ben o haline gülüp. 'Kızım dede değil, anne de'' dediğimde oda gülüp, ''dede, dede..'' diyor. Çok komik ama. Sanki benim garezime der gibi bir durum çıkıyor. Ki normalde büyük oğullarım bana bu şekilde garezime bir şey yaptıklarında sinir olup, kızarım. Ama onun o şapşik halleri beni kızdırmıyor. Aksine çok mutlu ediyor.

9 aylık konseptimizi bu sene kara hasret kaldığımız için hiç kar ile tanışamayan kızıma kardan adamlı bir konsept belirledim. Çarşaflardan oluşan bir kardan adam dahi olsa en azından kardan adamı görmüş oldu. 😄


İsmini iyice öğrendi. Ona seslenildiğini anlayıp, hemen kafasını çevirip, seslenen kişiye bakıyor. Hatta ona kendince tepkiler ve sesler çıkararak cevap veriyor. Özellikle 'al' dediğimizde oda hemen ''ahh, ahh' demeye başlıyor. Bir şeyi uzatıp, verdiğimizde elini uzatıp, alıyor. Ancak ver dediğimizde öylece elimize bakıyor. Ama elindeki vermek bir türlü aklına gelmiyor. Yada işine gelmiyor olabilir... 😉 Hatta onun o davranışına ''hepsi benim, hepsi benim diyor'' diyorum. Efe kıs kıs gülüyor. Ve hemen ''Hayır Miray hepsi senin olamaz diyor'' Yani anlayacağınız biz yine Efe ile birlikte Miray'ın dış sesi olmaya devam ediyoruz. Emir abisi biz 'Miray, ... diyor'' dediğimizde ''hayır öyle bir şey demiyor. Çocuk sadece boş boş bakıyor. Siz onun adına uydurmayın'' diyor. Ama oda bizim bu şekilde seslendirmemize alıştı. Ara ara oda yapıyor. O yapınca da Efe ile ben: ' Hayır Miray öyle bir şey demiyor' diye ona misilleme yapınca; katıla katıla gülüyor.

Uyku düzeni yine gündüzleri 2 kez uyuyor. Geceleri ise 8. aya göre biraz düzeldi. Yine kalkıyor. Ancak kalkınca 8 aylıkta yaptığı gibi tekrar uyumakta direnmiyor. Emerken yada beşiğini salladığında hemen uykuya dalıyor.

Canım kızım hayat bizlere neler sunar bilinmez. Kim bilir belki bir gün annen çok uzaklarında olur. Eğer öyle olursa bu yazdığım yazıları büyüdüğünde okuyup. Benim seni ne kadar çok sevdiğimi bilmeni isterim. Sen benim kabul olunmuş bir duam. Hatta hayatım boyunca gerçekleşmesini istediğim bir hayalimdin. Çok şükür ki buda gerçekleşti. Rabbimden daha ne isteyeyim ki. Senin gibi tatlı, bal bir kız nasip etti bana. Çok şükür!....


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

15 Şubat 2018 Perşembe

2018 SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

En son geçen sene karnımda kızım ile kutladığımız sevgililer gününü bu kezde kızım dünyada olarak kutladık (çok şükür) Gerçi tam yemek vakti uyduğu için fotoğraf karelerinde yer alamadı. Ama olsun; varlığını bilmek yeter. Seneye inşallah oda masada yerini alır. Hatta onun içinde bir tabak koyabilirim... 😉


Bu senede yinde diğer yıllarda olduğu gibi kendi ellerim ile pastamı yapıp, güzel bir sofra kurdum. Günü ifade eden kalp ve mumlarıda soframa koyup. Buram buram aşk kokan bir sofra kurdum.



Pastamı bu yıl çikolatalı yapmak istedim. Kremasında ve içinde çikolata dolgulu lezzetli bir pasta oldu. En son üzerine seni seviyorum yazısınıda yazıp, sevgililer günü pastamı tamamlamış oldum. Gerçi şimdi bu şekilde yazınca sanki yapımı çok basitmiş gibi geldi. Ama nerde! Nerdeyse yarım gününmü bu pastayı yapmak ile uğraşıyorum. Eşimin haberi olmasını istemediğim için. Doğum günü pastaları gibi bir gün önceden de yapamıyorum.

Sevgililer günü menüsü

  • Güveçte kaşarlı kuzu kebap
  • Şehriyeli prinç pilavı
  • Fırında soslu patates
  • Kısır
  • Ve gecenin yıldızı kalpli çikolatalı yaş pasta




Sevmek. Sizi olabildiğine sevmek.. Hiçbir şeyi umursamadan, bütün karanlıkları hiçe sayarak futursuzca sevmek bu dünyada yaptığım en güzel şey...
Benim iyikim, iyikilerim. Hayatıma anlam katan en değerli varlıklarım. İYİ Kİ VARSINIZ!



Vee eşimin bana bu sene aldığı sevgiler günü hediyesi. Evet bu sene oda bana hediye seçimini pasta olarak kullanmış. Gece benim pastamdan ona sıra gelmedi. Ancak bu akşam inşallah bu minnak kırmızı aşkım yazan pastayıda midemize indireceğiz :)

Yine son olarak benim klişe haline gelen sözüm olan '' Sevgililer günü bahane, hep birlikte kutlama yapmak şahane'' sözü ile bu yayınımıda burada noktalamak istiyorum....

Yazında sık sık diğre yıllar diye geçiyor. Diğer yıllarda yaptığın kutlama yazısı nerede? Diye soracak olursanızda Sizleri buraya alayım...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

13 Şubat 2018 Salı

Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi

Kırmızı mercimek köftesi genellikle gün sofraların ve çay davetlerinde yeri olan demirbaşlardan biri. Tavşan kanı çayın yanında bol limonlu ekşili kırmızı mercimek köftesi de hani çokta güzel gidiyor. Birde yanında güzel muhabbetli insanlar varsa. Fazla kaçırmanız bile mümkün. 😉

Emin ki herkesin bir kırmızı mercimek köftesi tarifi vardır. Ama benim tarifim çok basit. Aynı zamanda da çok lezzetli oluyor. Hele ki birde klasik mercimek köftesi şeklinden bıkmış olan kişiler benim yaptığım gibi yuvarlakta yapabilir. Görüntü farklı olunca göze daha güzel gözüküyor. Nede olsa arada değişiklik şart...

Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi

İsterseniz daha fazla uzatmadan hemen tarife geçelimde bugünkü 5 çayının yanına bu köftelerden yapın. Şeklide benimki gibi olsun. Olma mı?

Kırmızı Mercimek köftesi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur 
  • 1 baş kuru soğan 
  • 1 demet maydanoz 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 demet taze soğan 
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz) 
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir) 
  • Yeteri kadar tuz 
  • Kimyon 
  • Pul biber 
  • Karabiber

Kırmızı Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak mercimekler bir süzgeç yardımı ile iyice yıkanır. Daha sonrada derin bir tencereye 3 su bardağı su eklenip, ocağa konulur. Mercimekler yumuşayana kadar haşlanır.

Mercimekleri yumuşayıp, suyunu çekince içine ince bulgur eklenir. Bir kaşık yardımı ile bir karıştırılır. Daha sonrada kapağı kapatılır. Tencere bu şekilde beklerken sizde Bir kenarda kuru soğanı ince ince doğrayın. Sonrada sıvı yağ içinde hafif pembeleşen kadar kavurun. Pembeleştikten sonra içine salça ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.


Sonrada mercimek köftesinin içine koyacağınız diğer yeşillikleri doğrayın. Sonrada Yarım saattir dinlenen mercimekli karışıma salçalı soğanı ekleyip, el yakmayacak bir sıcaklığa gelince elinizle güzelce yoğurun. Çünkü mercimeklerinize elinizin lezzeti de gelince lezzeti 2 katına katlanıyor. Yine tecrübeye tabidir. 😋

Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi

İçine tuz ve baharatlarını da ekleyip, yoğurmaya devam edin. Son olarak daha önceden doğradığınız yeşillikleri de ekleyip, bir kez daha yoğurduktan sonra köftelere isterseniz klasik kırmızı mercimek köftesi şekli. İsterseniz de benim mercimek köftelerim gibi misket şeklinde kırmızı mercimek köftesi şekilleri verip, servis edin...

Sonrada yukarıda da yazdığım gibi üzerine limon sıkıp, demli bir bardak çay eşliğinde afiyetle yiyin...

''Ben bir türlü tutturamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?'' Diyenler bu tarifi verdiğim ölçülerde birebir uyarak yaparsanız tutar. Çünkü defalarca denenmiş. Ve her defasında da çok güzel olmuş bir kırmızı mercimek köftesi tarifidir.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

8 Şubat 2018 Perşembe

Alıntı (blockquote ve q etiketleri) Düzenleme Kodları

Merhabalar sevgili okurlar.
Bildiğiniz üzere bloğumun adresi, adı ve temasını değiştirdim. Üstelik bu değişikliği nerdeyse sıfır kod bilgisi ile yaptım.( bendekide hakikaten deli cesareti 😅)

Değişiklik sonucu çok uğraştım. Bunula ilgili çok yazı okudum. Hatta video izledim...
Vee bloğumu çok şükür ki gönlüme göre bir tema hazırladım. ( Daha bazı eksiklikleri var)
Tabi temamı düzenlerken çok şey öğrendim. Hatta öğrenip, bloğuma uyguladığım değişiklikleri dilimin döndüğünce sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Bazı bloglarda rastladığım alıntı kutusu çok hoşuma gidiyordu. Bence estetik açısından çok şık. Bende yeni temamda bu tarz şeyleri eklemek istedim. Ve araştırdım. Denedim. Hata yaptım. Pes etmedim. Tekrar araştırdım. Denedim. Belki yine yanıldım. Onlarca kez denemem sonucu nasıl yapıldığını buldum!
Evet evet buldum. Hatta bulmakla kalmayıp, bir kaç şeklini dahi buldum. :)
Sizlerde benim gibi alıntı kelimeleri tırnak içinde göstermek istiyorsanız. Yapmanız gerekenler:
Tema > Özelleştir dedikten sonra css ekle diyoruz ve aşağıdaki kodlardan birini ekliyoruz.



Alıntı cümleniz yukarıdaki fotoğrafta gözüktüğü gibi tırnak içinde yer almasını istiyorsanız alttaki kodu kopyalayıp, ekleyin...


blockquote {
margin: 1.5em 0 1.5em; padding: 0 1em 0 2.5em; position:relative;
}
blockquote:before {
color: #ccc; content: "\201C";
font-size: 5em;
position:absolute;
left:5px;
top: 0.3em;
line-height: 0.1em;
}
blockquote:after {
color: #ccc;
content: "\201D";
font-size: 5em;
position:absolute; right:3px;
bottom: 0em;
line-height: 0.1em;
}

Tırnak içinde aynı zamanda kenarında da bir çizgi olsun isterseniz de aşağıdaki kodları ekleyin...
blockquote {
background: #f5f5f5;
font-size: 1em;
border-left: .7em solid #ccc;
margin: 1em .5em;
padding: .1em 1em;
line-height: 1.2em;
quotes: "\201C""\201D";
}
blockquote:before {
font: Georgia;
color: #808080;
content: open-quote;
font-size: 4em;
line-height: 0;
vertical-align: -.41em;
padding: 0 .1em 0 .1em;
}
blockquote:after {
font: Georgia;
color: #808080;
content: close-quote;
font-size: 4em;
line-height: 0.3em;
margin-right: 0.25em;
vertical-align: -0.57em;
padding: 0 0 0 .1em
}
blockquote:first-child {
display: absolute;
padding-top: 1.3em;
}
blockquote:last-child {
display: absolute;
}


Tırnak içinde kenarında çizgi var. Ama biraz renkte olsun derseniz ben morlu olanın kodunu buraya ekliyorum. Siz renklerin kodlarını değiştirerek istediğiniz renkte yapabilirsiniz...


blockquote {
background-color: #9786c6;
border-left: 1em solid #5236a0;
margin: 1.5em 0 1.5em;
padding: 1em 1.5em 0 2.5em;
position: relative;
}
blockquote:before {
color: #392570;
content: "\201C";
font-size: 5em;
position:absolute;
left:5px;
top: 0.6em;
line-height: 0.1em;
}
blockquote:after {
color: #392570;
content: "\201D";
font-size: 5em;
position:absolute;
right:3px;
bottom: 0em;
line-height: 0.1em;
}



Yukarıdaki gibi bir kare içine almak isterseniz de alttaki kodu kullanın...

blockquote {
background: #f5f5f5;
font-size: 1em;
border: 1px solid #000;
margin: 1em .5em;
padding: .1em 1em;
line-height: 1.2em;
quotes: "\201C""\201D";
}
blockquote:before {
font: Georgia;
color: #808080;
content: open-quote;
font-size: 4em;
line-height: 0;
vertical-align: -.41em;
padding: 0 .1em 0 .1em;
}
blockquote:after {
font: Georgia;
color: #808080;
content: close-quote;
font-size: 4em;
line-height: 0.3em;
margin-right: 0.25em;
vertical-align: -0.57em;
padding: 0 0 0 .1em
}
blockquote:first-child {
display: absolute;
padding-top: 1.3em;
}
blockquote:last-child {
display: absolute;
}

Tamam kodları css ye ekledim. Peki şimdi bloğumda bu kodu nasıl kullanırım? Diye soracak olursanız da.
Her zamanki gibi yayın oluştur diye bir yayın oluşturun. Sonra o oluşturduğunuz yayında alıntı bir  cümleyi yada vurgulayıp, göz önüne sürmek istediğiniz bir yada bir kaç paragrafı seçip. Yukarıdaki kalın tırnak işaretine tıklayın. Sonrada önizleme yapın. O seçtiğiniz paragraf eklediğiniz kodun şekli gibi çıkacaktır....

Umarım anlaşılır yazmışşımdır. Takıldığınız yada anlamadığınız yer olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz....

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

1 Şubat 2018 Perşembe

13. Yıl Nişanlanma Yıl Dönümü

Merhabalar sevgili bloggerler...

Bloğumda tam tamına 900 yayın olduğu için düzenleme işi bayağı zor. O sebepten sürekli eski yayınları ve linkleri tek tek düzenlemek ile uğraştığım için pek sık post yayımlayamıyorum. Halbuki paylaşılmayı bekleyen o kadar çok post var ki; sormayın gitsin!

Bugün sizlere instgramda perşembe günleri #tbt günleri olarak bilinen geçmiş anları paylaşma geleneğine hitaben 10 ocakta kutladığımız nişanlanma yıl dönümünü kutlamasını paylaşacağım...

Kutlama dediysem öyle abartılı bir kutlama değil. Bizim için kutlama o güne hitaben özenli hazırlanmış bir masa ve birbirimize aldığımız birer küçük hediye şeklinde olur. Gerçi hediye alma işi genellikle eşime kalıyor; neyse artık o kadar olur... 😂

13. Yıl Nişanlanma Yıl Dönümü

12. Nişanlama yıl dönümü kutlaması diğerlerinden farklı olarak masamıza henüz mama sandalyesi ile dahil olmuş olan minik kızım Miray'ında olması oldu...

Seneler geçmesine rağmen sevgimizden hiçbir şey kaybetmeden halen ilk günkü gibi seviyor olmamız bence çok güzel bir şey. Umarım bu şekilde nice 20 ve 30 uncu yılları kutlarız... (amin)

Bu güzel anımızda diğer yıllar gibi anı biriktirme bloğumda dursun. İlerleyen yıllarda tıp ki diğer yayınlarda yaptığım gibi. Ara ara açıp, okur ve duygulanırım. Nede olsa bloğumun en sadık okuyucusu benim... 😉

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım