4 Mayıs 2017 Perşembe

HOŞ GELDİN BEBEĞİM

En son 40 haftalık hamilelik günlüğü yazımda da paylaştığım üzere benim sürpriz yumurta yerinde gayet memnun olsa gerek ki. Öyle uzun boylu ne kasılmalarım nede sancılarım yoktu. Ara ara sancılarım vardı, ama öyle düzenli aralıklarla tekrarlamıyor bir müddet sonra kesiliyordu. O yüzden ''bu sancılar çok normal, doğum sancısı değil. Bu 3. hamileliğim, doğum sancısını hiç anlamaz mıyım.'' diye gitmemek için bin türlü bahaneler uyduruyordum..
Ama açılma olduğunu zaman zaman duydum acıdan anlamaya başladım. Ve en son 16 Mayıs referandum günü, kocişkom ile oyumu kullandım. Sonra akşam eve gelen kayın validem ve eltimi ağırladım. Onlar bende iken de yemek hazırlarken, bulaşıkları makineye dizip, çıkarırken ara ara ufak çaplı sancım oldu. Ama o sancılar da başlaması ile 1-2 dakika sonra bitmesi bir oluyordu. Hatta uzun süre koltuk üzerinde oturmam sonucu da kasıklarıma sancı giriyor ve çıkıyordu. Tabi ben tüm bu sancı ve kasılmaları zamanın yaklaşmasına yorumladığım için, gayet normal görüyordum.

Fakat eşim benim bu sancılanmalarıma ve 40 haftayı doldurmamı da görünce işkillendi. Ve beni acile götürmek istedi. Ben tabi 'yok ya bir şey yok, Bu şekilde sancılanmam çok normal...'' gibi sözlerimi duymamazlıktan gelip. Beni zorla ısrar ederek, acile götürdü.


Acile gittiğimde acildeki doktor ilk çat muanesini yaptı. Ve 3 cm açılma var dedi. Ne şekilde kasılma ve sancılarımın geldiğini de duyunca: ''Seni hemen yatışa almamız gerekli. Bebek hemen gelme olasılığı yüksek.'' Dedi. tabi ben öyle sancısız yatış istemedim. Bu sefer doktor. 'Seni bir kezde NST ye alalım.' dedi. Ve NST de ufak çaplı sancılar çıkınca bu gece bilemedin sabaha kesin senin doğum başlar dedi. Doktorun bu şekilde net konuşması sonucu istemeye istemeye de olsa yatışım gerçekleşti.

İşlemleri yapıp, yatışım gerçekleşene kadar 1 cm daha açılma olmuş bile. Serum bağlanıp, yatarken ara ara düzensiz sancılarım yine gelip-gitmeye başladı. Doktor düzensiz sancılarımı düzene sokmak için suni sancı serumunu da bağladı. Tabi bu serum ile birlikte sancılarım iyice yoğunlaşıp, daha sık ve uzun vadeli sürmeye başladı. O sancıları anlatmanın tarifi imkansız. Bu sancıları ancak benim gibi suni sancı çekenler anlar.

Açılmanın gerektiği kadar olduğunu, ancak bebeğin yukarıda kaldığını, bunun için suyumun patlatılması gerektiğini söyledi doktor. Ve bebeğin suyunu patlattılar. Bu su patlatmada tıp ki suni sancı gibi daha çok acı vereceğini beklerken; aksine biraz olsun rahatladım.

Sonrada ıkınma hissinin gelmesini bekledik. Zaten suyum patlatılmasından sonra fazla zaman geçmeden bende ıkınma hissi oluşmaya başladı. Tabi ıkınma hissi ile birlikte doğum başladı. Zorlu ve yorucu bir doğum sonunda ''ingaaaa! ingaaaa!'' diye ağlayan miniğimin sesi ile tüm acı ve sıkıntılarımı unutmam bir oldu. Ve derinden bir ohhhh çekip, bol bol şükürler ettim. Doğum masasında benim gibi doğum sancısı çeken ve doğum yapan tüm kadınlara Allah yardım etsin ve İsteyene herkese bu duyguyu yaşatsın diye dua ettim.

HOŞ GELDİN BEBEĞİM normal-dogum-hikayesi-pozitif-dogum-doğum-hikayeleri

Canım kızım dünyaya gözlerini 17 Nisan gece 01,30 da 3kg 480 gram olarak açtı.Sonrası ise tıp ki bir rüya gibiydi. Onun o elleri ve ayaklarını çırpıştırarak ağlamasını izlemek; daha sonrada hemşirenin bana emzirmem için verdiği bebeğim ile ilk temasım harika dakikalardı. Onu kucağıma alınca o cennet kokusunu koklayınca resmen mest oldum. Sonrada uzun bir aradan sonra tekrar emziriyor olma hissi ise bir başka güzel bir duyguydu. Tıp ki diğer bebeklerimi emzirirken duyduğum heyecan ve mutluluğu tekrar yaşadım. Halbuki bu minik benim 3. bebeğim olduğu için bu tarz duygulara alışık olmam lazımdı. Ama yok her bebeğin doğum hikayesi başka olduğu gibi. Her bebeğin sevgisi ve heyecanı da başka oluyormuş. O an anladım ki. 3. çocuk değil, 10. çocuk dahi olsa bu duyguyu yine aynı şekilde yaşayacağımı...

Sonrasında minik kızımın köprücük kemiğinde kırık olduğunu öğrendim. Ve öğrenmem ile resmen dünyam başıma yıkıldı. Kah doktorlara ve hemşirelere kızdım. Ama en çokta kendime kızdım. Gerektiği gibi ıkınamadım da o yüzden oldu diye en büyük hakareti ve yüklenmeyi kendime yapınca dayanamayıp, ,ki gözü iki çeşme ağladım. Peki ya sonra ne mi oldu?
Şimdi düşündüm de bu konu önemli bir konu. Çünkü normal doğum yapan kadınların bebeklerinde bu tarz köprücük kemiklerinde kırıklık olma ihtimali varmış. Bu gibi duruma maruz kalınca neler yapacağınızı ve nasıl geçip-geçmeyeceğini anlatan bir yazı hazırlasam iyi olacak. Çünkü ben bu tarz bir olayı daha önceden hiç duymamıştım. O sebepten çok korktum. Ve benim gibi aynı duyguyu yaşayan insanlara ulaşıp, onların neler yaptığını ve nasıl iyileşip yada iyileşmediğini öğrenmek istedim. Ama netten doğru düzgün bir kaynağa ulaşamadım.
O sebepten ben yaşadığım duygu ve deneyimlerimi burada paylaşıp, benim yaşadığım gibi bir olay başına gelen kişilere yol göstermek ve onlara yardımcı olmak isterim....


21 yorum:

  1. Analı babalı büyütün prensesi annesi gözünüz aydın olsun...

    YanıtlaSil
  2. Allah mübarek etsin, analı babalı büyüsün, sağlık ve huzurla.. Rahatsızlık da kısa sürede geçer dileyelim. Güle güle büyüsün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. İnşallah geçecek...

      Sil
  3. gözünüz aydın.
    Geçmiş olsun.bebek için çok üzüldüm. Umarım şimdi durumu daha iyidir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Şimdi biraz daha iyi. AMA İNANIYORUM Kİ DAHA DA İYİ OLACAK...

      Sil
  4. Allah analı babalı büyütsün hayırlı bir evlat olsun. Ayrıca çok geçmiş olsun umarım geçmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tosbagalar. İnşallah Allah'ın izni ile geçecek...

      Sil
  5. Tebrikler ve geçmiş olsun... Kısa sürede iyileşecektir bebek, üzülmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...
      İnşallah, Allah'ın izni ile iyileşecek...

      Sil
  6. Çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. İNŞALLAH düzelecek. Allah bundan beterini göstermesin tek duamız zaten...

    YanıtlaSil
  7. hoşgelmiş mis kokulu minik kuzucuk.. allah hayırlı ömürler versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun...

      Sil
  8. Gözünüz aydın Allah anali babali buyutsun

    YanıtlaSil
  9. Allah analı babalı sağlıklı büyütsün benim duygularımıda yazmışsınız ben yalnızdım doğuma giderken sadece eşim vardı annem uzakta kayınvalidem doğumumun yaklaştığını kimsemin olmadidığını bile bile kızlarınıda tatile gönderdi ...eve gelip bebeğimi bacaklarımı birleştirerek yıkadığımı hiç unutmadım.Eltim ve annesi gelip bebeği kimseye benzetemediklerini söylediler.Üstelik bana hayırlı olsun bile demeden .Odaya girince eşim ona ne kadar benzediğini söylediler bildiğin iki yüzlülük ve sırf beni üzmek için yapılanlar.kayınvalidem hastaneden hemen evine sıvıştı.en çok beni üzende iki çocuğumun üzerine kapıyı kilitleyip çıkmak oldu.Doğuma bile konsantre olamadım nasıl kurtuldum Allahın izniyle şaşıyorum .80 yaşındaki annemin duası galiba....uzattım kusuruma bakmayın..buradan gitmem için hayırlısıyla duanızı istiyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yar ve yardımcınız olsun.
      Allah kimsesizlerin yardımcısıdır. Allah ananıza hayırlı ömürler versin.
      Eeee ne demişler ana gibi yar olmaz. Benim anam erken dünyayı terk ettiği için, sizin ananız ise yaşlı olduğu için yalnız kalmışsınız. Anamız olsa idi. Hiç kimseye ihtiyaç duymaz ve rahat rahat doğuma giderdik. Ama çok şükür ki sizde bende Allah'ın yardımı ile doğumumuzu yaptık.

      Sil