28 Temmuz 2016 Perşembe

Eski komidinden televizyon ünitesi yapımı

Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere yep-yeni bir Dıy çalışması göstermek için geldim!...

Bu dıy yalnız öyle kolay kolay yapılacak cinsten olan bir dıy değil. Ona göre...

Bu DIY (değişim-yenileme ne derseniz deyin) emek ve beceri isteyen bir çalışma...

Evet belki biraz emek verip, yorulacaksınız. Ancak tüm işlemleri bitirip, tamamladıktan sonra. Ortaya çıkan sonucu görünce öyle çok mutlu olacaksınız ve derin bir 'ohh!' çekeceksiniz, benden söylemesi.

İsterseniz daha fazla uzatmadan hemen videoyu yükleyeyim de; nasıl yapıldığını gözlerinizle görün hıı olma mı?... ;)




Eski komidinden yapılan televizyon ünitesi hakkındaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinir. Ve bunun karşılığı olarak sizlere daha fazla dıy çalışması videoları düzenler ve yayınlarım. Ne dersiniz güzel olmaz mı? :D

26 Temmuz 2016 Salı

Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi Kitap Yorumu

Yazar: Aylem Güngördü

Sayfa Sayısı: 409

Baskı Yılı: 2016

Yayın Evi: Nemesis kitap

Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi Kitap Yorumu



Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere genç bir yazarımızın kitabını paylaşmak istiyorum. Yazarımız henüz çiçeği burnunda bir yazar olduğu için; açıkçası kitaba başlamadan önce kaygılarım vardı. Ancak kitabı bir 5 sayfa okur okumaz. Tüm ön kaygılarını ve düşüncelerini bir kenara bırakıp, tamamen kitaba adepte oluyorsun. Sanki kitapta gizli bir el var ve seni kendine ve olayların tam ortasına çekip, bırakıyormuş gibi...


Külkedisi'nin zayıflama hikayesi kitabının konusu



Öykü Turan; namı değer külkedisi... Bir kadın dergisinde editör ve köşe yazarlığı yapıyor. Kadın dergisinde çalışıyor yazılınca hemen göz önümüze son derece havalı ve seksi bir kadın canlanıyor; ancak o tam tersi kilolu ve paçoz bir kızımız.

Şirekette sıfır beden ve seksi olan müdüre ile başı dertte iken, bir gün şirkete yurtdışında yaşayan padronu gelir. Ve Öykü o patron ile karşılaşır karşılaşmaz aşık olur. Patronun tavlamak için zayıflamaya karar veriyor ve birde erkek tavlama kitabı bulmak için bir kitapçıya gidiyor. Kitapçıın sahini olan Tolga ile de bu esnada tanışıyorlar. Tolgada son derece yakışıklı ve nazik biridir.

Hikaye bu şekilde başlıyor. Çok tatlı ve eğlenceli bir kitap okumak isteyenler bence bu kitabı hemen alıp okusunlar. Özellikle genç kızların bayılacağı cinsten konusu olan bir kitap.

Özellikle bu yaz sıcaklarında bir köşeye çekilip, soğuk limonata eşliğinde bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Zaten bu kitabı okuduktan sonra eminim bana teşekkür edeceksiniz. Bak teşekkür demişken, benimde Aylem Güngördü ile tanışmama vesile olan Seyhan'a bir teşekkürüm var. Buradan bir kez daha çok teşekkür ederim Seyhandan!...

Bu arada unutmadan yazarımızdan bir isteğim var. Kitabın devamı da varmış sanırım. Devamı çıkar çıkmaz İLK BANA GÖNDERMESİNİ İSTİYORUM. ;) lütfen lütfen lüftennnn! :D

21 Temmuz 2016 Perşembe

DESTAN YAZMAK BİZ ÇILGIN TÜRKLER VARKEN; KİMSEYE YAKIŞMAZ!


                Hain nedir? İlk olarak bunu ifade etmek istiyorum. Bana göre; Hain, herhangi bir şeyden fayda gördüğü halde fayda gördüğü şeye karşı kötülük yapan ya da yapma eğiliminde bulunan kişidir. Vatan hainliği de aynı şekilde ekmeğini yediği, bu vatana karşı ihanet içinde olan kişidir.

                Mustafa Kemal Atatürk’ün de gençliğe hitabede söylediği gibi 'Dahili ve harici bedhahların olabilir' evet 15 Temmuz 2016 akşamı Milletimiz bu sözün karşılığını. açık ve net şekilde gördü... Dahili bedhahlar (ülkemizin kötülüğünü isteyenler) hainlik kavramına tam da oturan bir darbe girişiminde bulunmuş ve ülkemizi ele geçirmek istemişlerdir.

DESTAN YAZMAK BİZ ÇILGIN TÜRKLER VARKEN; KİMSEYE YAKIŞMAZ!

                Bu aziz millet canını ortaya koyarak bu girişimi bertaraf etmiş ve dünyaya yeni bir kahramanlık destanı yazmıştır. Evet kahramanlık destanı diyorum tankın altına yatıp, mucize eseri ölmeyen kişi, yine aynı saniyeler içinde vatanı için ikinci kez tankın altına yatmakta tereddüt etmemiş ve tekrar mucize eseri yaralı olarak kurtulmuştur. İşte bunu dünyada tek yapacak kişi varsa o da biz çılgın Türklerdir. Vatanın, ekmeğini yiyen bu hain tayfa emir alması gereken yerden değil; Ülkemizde terör faaliyetleri ile bilinen Feto’dan emir almış ve tabiri caizse yedikleri kaba pislemişlerdir. O akşam, o cesur vatandaşlarımızı ve kahraman polislerimizi gördüğümde inanın hiç korkmadım. Bizde böyle bir iman gücü ve vatan sevgisi olduktan sonra değil Feto, tüm dünya üzerimize gelse inanın bu vatanı ele geçiremez. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi...

                Milletimizin iradesinin tecelli ettiği yüce meclis; artık Gazi meclis olmuştur. Maalesef bu gözü dönmüş kuduz köpekler bu kadar alçalmış ve millet iradesine bomba yağdırmışlardır. Dünyada bir ilk yaşanmıştır. Neyin hazımsızlığıdır? Neyin çabasıdır? Hiç mi utanmadınız halka namluları doğrultup ateş ederken? Üç günlük dünya da değer miydi ? ''Zulüm ile Abad olanın akibeti berbat olur'' Ata sözünü siz hiç mi duymadınız? Güya okumuş kültürlü insanlarsınız. Yazıklar olsun sizlere!.. Altınızda ki toprağın dili olsa konuşacak 'basma, bu vatan toprağına hain!' diye. Sizlerin vatanı Türkiye olamaz. Acilen vatandaşlıktan çıkarılmanız ve yedi ceddinizin bu vatana ayak basmaması için gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir.

                Kanun tanımayanın kanuni hakkı da olamaz. Bu hainlerin ne kadar kanuni hakkı var ise ellerinden alınsın. Ve idam edilmesinler. Bizzat bu utançları ile yaşasınlar. Çoluk çocukları ile birlikte  sürülsünler bu vatandan, kime sığınma talep ediyorlarsa etsinler. Ama asla bu vatan toprağına adım atamasınlar. Bu onlara en büyük ceza olacaktır emin olun. Sözlerini dinledikleri Vatansız bile bunlara sahip çıkmayacaktır ayıpları ile yaşasınlar hainler.


                Bu hainlerin böyle bir kalleşliğe cesaret edebileceği, kuduz köpekler gibi sağa sola saldırabilecekleri akıl almaz bir durum inanın. Orada hiçbir şeyden haberi olmayan erlerimiz de maalesef bu oyunun kurbanı olmuşlardır. Evet bu hain darbe girişiminin bedelini çok ağır ödedik millet olarak; ama biz çılgın türkler geçmişte olduğu gibi bununda altından kalkabilecek güçteyiz. Bundan hiç şüphe duymayın. Darbe girişimine karşı tüm siyasi liderlerin ortak bir düşünceye sahip olması çok ama çok sevindirici bir durum oldu. Tüm dünya gördü ki bu millet Türkü, Kürdü, Alevisi, Çeçeni, Tatarı, Lazı, Romanı, Çerkezi ve sayamadığım diğer farklılıkları ile konu vatan olunca Voltranı oluşturup düşmana karşı tek vücut haline geldi.

                En kısa zamanda yaralarımızı sarmaya çalışacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza demiyeceğim (Gazilerimize demek istiyorum) Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bu millet ve gelecek nesiller ve hatta tüm dünya sizin bu cesaretinizi asla ve asla unutmayacak...

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bir evlat sahibi olmak, bir çocuk dünyaya getirmek hemen hemen herkesin en büyük hayalleri arasında yer alır. Bu mucizeyi gerçekleştirmek için ise bütün şartların sağlanması gerekiyor. En önemli şart ise doğru zamanda, yani yumurtlama döneminin biliniyor olması. Tabii ki doktor kontrolü ile ilerlenmesi gereken bu süreçte, sizin her an yanınızda olacak olan başka bir yardımcı ile ilgili bilgilendirmek istiyorum.

Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Artık anne olmaya hazırsınız ama yumurtlama tarihinizin ne zaman olduğunu bilmiyor iseniz, Elele' de bununla ilgili harika bir bölüm yapmışlar. Gebelik sürecinde merak edebileceğiniz her şeyin bu sitede cevabı var. Hamilelik hesaplama işlemi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız şayet, öncelikle adet döngünüzü iyi biliyor olmalısınız. Takvimi karalamalara son vermelisiniz Elele'de hamilelik öncesi ve sonrasına dahil her şey ama her şey detaylıca düşünülmüş. Hatta bebeğinizin cinsiyetini hesaplamak bile mümkün. Son yılların en moda takvimi haline gelmiş Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey yaşınız ve hamile kaldığınız ayı takvimde karşılaştırmak. Tabloda ortaya çıkan sonuç cinsiyeti göstermekte. “Öyle şey olur mu?” demeyin, oluyor. Etrafında ki birçok kişi bu yöntemle bebeğinin cinsiyetini ilk aydan doğru tahmin edebildi. Hatta bu takvime uygun olarak, istediği cinsiyeti yakalamak adına hamile kalan arkadaşlarım bile var.

Gebelik hesaplama sürecini sorunsuz ve olabildiğince rahat geçirmek istiyorsanız mutlaka girip incelemelisiniz. Sadece hamilelik hesaplama sürecinde değil, hamile kaldığınız 9 aylık süre boyunca sizin yanınızda olmaya devam edecek. Ay ay bebeğinizin gelişimini, sizde meydana gelecek değişimleri takip etmenize olanak sağlayacak. Kısaca doktorunuzun, ya da soru sorabileceğiniz kişinin her an yanınızda olduğunu hayal edin. Oldukça güvende hissetmenizi sağlıyor değil mi? Etrafımdaki birçok kişinin gebelik sürecini rahat geçirmesini sağlayan bu güvenli adresi sizinle paylaştığıma göre, gönül rahatlığıyla kendi yumurtlama dönemimi takip edebilirim. Kadınları memnun etmek imkânsız derler bir de. Böyle bir destek hangi kadını mutlu etmez? Hamilelik hesaplama için en doğru adrese hoş geldiniz. 

1 Temmuz 2016 Cuma

Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi

Selamun Aleykum sevgili okurlar; 
Kadir gecemiz mübarek olsun. Allah bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine tüm hata ve günahlarımızı bağışlayıp, tekrar aynı hataya düşmekten bizleri korusun. Müminin mümine ettiği dua kabul olurmuş. Dualarınıza talibim. Aynı şekilde benim dualarımda da tüm Müslüman kardeşlerime yer vereceğim.


Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi


Kandil günlerinde eşe-dosta, komşulara kandil simitleri yapıp dağıtmak en güzel adetlerimizdendir. Kandil simidi  yapmak zor gelenlere ise kandil helvaları yapıp, dağıtmasını öneririm. Damakları farklı tat arayanlar için, klasik helva tarifleri dışında farklı bir helva tarifim var. Bu helvayı yediğiniz zaman ağzınıza gelen haşhaşın çıtırtısı ve helva lezzeti ile birlikte birleşimi, ağzınıza tarifi imkansız bir lezzet bırakıyor. Ve o lezzeti aldıktan hemen sonra ikinci parçayı, hatta üçüncü parçayı yemek için can atacaksınız. İsterseniz haşhaşlı irmik helvası tarifimi daha fazla övmeden hemen tarifi vereyim de; sizlerde yapıp, tadına bakın...


Haşhaşlı İrmik Helvası Malzemeleri

  • 3 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardak mavi haşhaş
  • 1 paket sana yağ


Haşhaşlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Margarini bir tavaya koyup, eritin. Daha sonrada irmiği ekleyin. İrmiğin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Sonrada haşhaşı ekleyip, bir 5 dakika kadar daha kavurun.
Sonra sırası ile önce şeker, sonra süt ve suyu ekleyip, suyunu çekene kadar pilav pişirir gibi pişirin.


Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi


Suyunu çektikten sonra iyice karıştırın. Sonrada demlemeye bırakın. Çok soğumadan ılıkken istediğiniz şekilde şekiller verin. Ben kaşıkla alıp, şekil verdim. Siz isterseniz bir kaba doldurup, sonrada ters çevirebilirsiniz. Bu haşhaşlı irmik helvasını sıcak sıcak yiyin. O zaman daha lezzetli oluyor. Siz isterseniz oranlarını arttırıp, daha fazla yapabilirsiniz. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!

Diğer Helva Tariflerim: