7 Haziran 2016 Salı

Limonlu Kolay Parfe Tarifi

Ramazan aylarına girdiğimiz bu günlerde, 17 saat aç ve susuz kalan mideye, ödül olarak parfe vermeye ne dersiniz? Akşam yemeğinden sonra tatlı niyetine, içini serinletecek ve ağzını tatlandıracak bir parfe tarifi vereceğim bugün sizlere. Üstelik bu parfe, limonlu...
Limonlu parfeye çocuklarda bayılacak. Bu tariften yapın ve çocuklara dondurma yerine verin. Ohhh buz gibi serin serin tüketirler.

Limonlu Kolay Parfe Tarifi

Limonlu parfe malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 Limon
  • 2 yumurta
  • 10-12 adet pedibör bisküvi 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

Limonlu parfe nasıl hazırlanır?

İlk olarak krem şantiyi süt ile birlikte, bir mikser yardımı ile iyice koyulaşana kadar çırpın. Sonra buzdolabına kaldırın.
Sonra iki tane kase alıp, yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sonrada yumurta beyazının içine şekeri ekleyip. Yine bir mikser ile yüksek devirde yumurta beyazları kabarıp, koyulaşana kadar devamlı çırpın.
Yumurta sarısının içine de limon kabuğunu önce rendeleyin. Sonrada suyunu sıkıp, çırpın. Daha sarı bir renk almak istiyorsanız bir tatlı kaşığı kadar zerdeçal ekleyin. Ben ekledim. O yüzden parfemin sarı rengi daha belirgin.
İlk olarak çırpıp, dolaba kaldırdığınız krem şantiyi dolaptan çıkarıp, İlk olarak limonlu yumurta sarısı karışımı, daha sonrada yumurta beyazı karışımını ekleyip, bir spatula ile karıştırın.
En son bir kenarda ister eliniz ile isterseniz de rondo ile ezdiğiniz pedibörleri de ekleyip, spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
Tüm karışımı hazırladıktan sonra streç film ile kapladığınız derin bir kaseye döküp. Üstünü de streçleyip, derin dondurucuya kaldırın. Bir 5 saat kadar dinlendirdikten sonra derin dondurucudan çıkarıp, tezgahın üstünde bir iki dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın.

En son ister hazır çikolata sosu, isterseniz de belmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı üzerine döküp, servis edin.


Limonlu parfe nasıl hazırlanır?


Hafif mayhoşlu limon tadı yanında içinizi serinletirken. Damaklara bırakan limon ve çikolata tadı ile enfes, hafif bir yaz tatlısı oluyor. Bu parfeyi bir yiyen, sürekli yemek isteyecek. O yüzden bu parfe bence bu yaz en vazgeçilmez tatlınız olmaya aday bir tatlı, benden söylemesi... ;)
Hoşça kalın.


8 yorum:

  1. Ay okurken ağzım sulandı :))))) Lİmonlu tatlılara bayılıyorum zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) limonlu tatlılara bende bayılırım. Bence canım bundan yapıp, çocuklara yedir. Kesin bayılacaklar. :)

      Sil
  2. Eline sağlık, çok severim :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık hem ramazana hem yaza uygun hir tatlı olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyooooo! ellerine sağlık canım:) kolaymış da tarifi yapayım ben bunu da, ama senin tariflere iftardan sonra bakmaya karar verdim şu dakka, yoksa akşam olmayacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim canım. Evet oruç olduğun zaman insanın canı bir başka çekiyor.

      Sil