16 Aralık 2015 Çarşamba

Küçük mucizeler dükkanı kitabı yorumu

Yazar: Debbıe Macomber

Çeviri: Ozan Aydın

Sayfa Sayısı: 447

Baskı Yılı: 2015

Yayın Evi: Martı yayınları

Küçük mucizeler dükkanı kitabı yorumu

Bazı kitaplar vardır ki sıcak havalarda okunmak yerine soğuk havalarda okunmalı. Çünkü bu kitapları sıcacık evinde batta haniye içinde, buz gibi ellerini ve içini ısıtan; bir yudum dumanı üstünde tavşan kanı çay yudumlarken okunmalı. Küçük mucizeler dükkanı da o tarzda bir kitap. Ben bu kitabı her boş vaktimi kollayarak okudum. Her boş kaldığımda hemen kitap okuma köşeme geçip kitabın büyülü dünyasına daldım.

Debbıe Macomber'in ilk serisi olan küçük mücizeler dükkanı kitabında ki konular bize yabancı değil. Kitaptaki şahıslar günlük hayatımızda o insanlardan en az bir kişi ile karşılaşabileceğiz cinsten kişiler olduğu için. Kitaba hiç yabancı kalmıyorsun. Direk olarak kitabın konusuna kapılıyorsun. Kitap seni öyle bir alıyor ki. Kah suratın beş karış sinirli sinirli kitabı okurken. Kah ağzın kulaklarında sırıtırken kendini yakalarsın. Hatta zaman zaman göz pınarlarında yaşlar dahi oluşuyor.

Küçük mucizeler kitabının İçeriği:


Kitabın baş kahramanı olan:

 Lydia Hoffman; iki defa kansere yakalanıp, kanseri yenmiş bir kadın. Tabi bu süreç 16 yaşından 30 yaşına kadar sürmüş olduğu için. Yaşam ile ölüm çizgisi arasında sıkışmış kalmış bir kadın. Lydia bir gün hayatına yeni bir yön bulmak için bir yumak mutluluk adlı bir ip dükkanı açar. Ve bu dükkanda kurs vermeye karar verir. Bu kursa ise birbirleri ile tamamen ters karakter ve tarzda 3 kadın katılır. Kitapta her kadının kendi içinde yaşadıklarını ayrı ayrı bölümler halinde anlatıyor.

Carol; başarılı bir iş kadını olmasına rağmen çocuk sahibi olma tutkusu için işini bırakan ve bunun için eşiyle birlikte tedavi gören genç bir kadın.

Alix; hippi diye tanımlanabilecek görünümde bir kız olmasına rağmen, ruhunda her zaman saf ve küçük bir çocuğu barındıran, tek başına olduğu hayatta ayakta durmak için çabalayan genç bir bayan.


Jacgueline;
ise bu örgü dükkanının açtığı kursta işi olmayacak cinsten bir kadın. Zengin ve biraz da kendini beğenmiş. Öyle ki biricik oğlu Paul güneyli aksanı olan ve kendisinin aslında hiçte onaylamadığı biri ile evlendi diye içten içe deliren ama oğlunu kaybetmemek için susan bir kadın. Ama iyi bir babaanne olacağını göstermek için bu dükkanda torununa battaniye örüyor.

Debbıe macomber'in küçük mucizeler kitabının içinde umut var, aşk var, dostluk var, aile ilişkileri var, hayal var, tecrübe var, ders almak var, değişik karakterler ve haklı haksız olmasına bakmaksızın onları anlamak var, hoş görü var ve pek çok da hayat hikayesi var. Bu romanın kurgusunu da sevdim, güttüğü amacı da. Gerçek bir hayat hikayesinden başlamış olmasını da. Açıkçası serinin diğer kitaplarını da merak etmiyor değilim. En kısa zamanda inşallah diğer kitaplarını da okuyabilirim.

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Iyi okumalar, bu kitabı duymuştum ismi bile akılda Kalıcı ve beni oku diyor sanki. Farklı insanların ayni ortamı birbirlerini taciz etmeden kullanabilmeleri günümüzde zorlaştı mi acaba. Bu kitapta onun da yöntemi anlatılıyor mu ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence maalesef ki zorlaştı. :( Yok yöntem şeklinde değil bu sadece bir roman kurgusu...

      Sil
  2. Sevginin Son Dileği de harika bir kitaptı , tavsiye ederim.Sevgiler..

    YanıtlaSil