26 Kasım 2015 Perşembe

Narlı sütlaç tarifi

Tamda mevsimi olan nar. Başlı başına bir antibiyotik. Çünkü bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği için insanları bir çok hastalıktan koruyor. O sebepten bu meyveyi çocuklarımız ve biz bol bol tüketmeliyiz.

Bugün sizlere bu güzel mucizevi meyve ile yapılan bir narlı sütlaç tarifi vereceğim. Ne dersiniz bu güzel meyveden lezzetli bir sütlaç yapmak ister misiniz?

Narlı sütlaç tarifi

Bu sütlaç öyle lezzetli vede kıvamında oluyor ki; hiç nar sevmeyen çocuklarınız dahi narlı sütlaçtan kase kase yemek isteyecekler. Eğer sizin evinizde de nar ile arası iyi olmayan bir aile fert-iniz varsa. Hiç vakit kaybetmeden hemen bu sütlaçtan yapıp, ikram edin. Emin olun ki bu sütlaçtan sonra; nar sevmeyen kişilerin nara bakış tarzı değişecek...

Narlı sütlaç malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet nar içi
  • 1 paket vanilya

Narlı sütlaç nasıl yapılır?


İlk olarak pirinci yıkayıp, bir bardak su içinde pirinçler şişene kadar pişirin. Daha sonra şişen pirinçlerin üzerine sütü ekleyip, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayan sütlacı bir 10 dakika kadar daha kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Sonrada şeker ve vanilyasını ekleyip bir iki taşım daha kaynatın. 

Narlı sütlaç tarifi

En son üzerini süslemek için biraz nar ayırıp, geri kalan narların hepsini sütlacın içine atın. Sonrada karıştırıp, 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sonrada narlı sütlaçları sıcak sıcak kaseler boşaltın.
İlk sıcaklığı geçene kadar mutfak tezgahında tutun sonrada buzdolabına kaldırıp bir 3 saat sonra yiyebilirsiniz. 

Narlı sütlaç tarifi

Narlı sütlaç; bu tarif ile kıvam olarak tıp ki diğer sütlaçlar gibi tam yerinde oluyor. Lezzet olarak ise sütlaç lezzeti içinde birde ağzınıza nar taneleri de geldiği için bambaşka bir lezzet damağınıza geliyor. Eğer sizde benim gibi farklı lezzetler denemeyi ve yemeyi seviyorsanız bu lezzete eminim ki bayılacaksınız. Ve hemen en kısa zamanda aynı tarifi tekrar yapıp sevdiklerinize de tattırmak için can atacaksınız... ;)

Diğer sütlaç çeşitleri tariflerim için tık tık


Hoşça kalın.

6 yorum:

  1. narı ayrı sütlaçı ayrı severim ikisini bir arada hiç duymamıştım deneyeceğim tadını cok merak ettim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesin dene pişman olmayacağın bir lezzet ortaya çıkıyor. Benden söylemesi ;)

      Sil
  2. Lezzeti heryerden belli...

    YanıtlaSil
  3. firindada olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Fırında hiç denemedim. Ama sanki olur gibi geliyor. :) Denemek lazım...

      Sil