6 Ekim 2015 Salı

Rozita saç bakım yağı ve içeriğindeki yağların saçlara faydaları

Işıl ışıl sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmayı kim istemez ki... Bay ve bayan her insanın hayalinde çok sağlıklı, kolay şekil alabilen saçlara sahip olmak. Artık böyle saçlara sahip olmak hayal değil. üstelik hiç bir katkı maddesi içermeyen tamamen doğal saç bakım yağları ile dökülmeyen ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.



Rozita saç bakım yağı ve içiriğindeki yağların saçlara faydaları


Rozita saç bakım yağı içeriğinde: Tatlı Badem Yağı, Susam Yağı, Çam Terebentin Esansı, Defne Yağı, Çörekotu Yağı, Ceviz Yağı, Hint Yağı, Zeytin Yağı, Isırgan Yağı, Kekik Yağı, Biberiye Yağı, Sarımsak Yağı, E Vitamini, Menekşe Esansı. Bulunduran özel bir formül. İsterseniz şimdide içeriğinde bulunan yağların saçlara ne gibi faydaları var onları tek tek inceleyelim...


Tatlı Badem Yağı: Saç, kirpik ve sakallara faydasını saymakla bitmez. Saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan doğal bir yağ çeşididir. Özellikle yıpranmış boyalı saçlara uygulandığı zaman saçların tekrardan tamir edilip, canlanmasını sağlar. Ayrıca boyalı saçlarda hassas saç derisine sahip kişilerin bir çoğunda gözüken saç derisinde oluşan kızarıklık ve kaşıntıyı da saç derilerine uygulayınca keser. Tabi birde genellikle tüm insanlarca bilinen en bilindik faydası olan; saçları ve kirpikleri çok kolay uzatması. Bence bu bile başlı başına tatlı badem yağını kullanmak için en etkili neden.



Susam Yağı: Saçların yapısını koruyucu ve onarıcı etkisi en bilindik faydasıdır. Onun dışında yıpranmış saçlarda çoğunlukla gözüken kırıkları onarıp, güçlendirir. Ve ayrıca yine boyalı saçları güçlendirmek için haftalık kürler uygulamak mümkün. Diğer saça faydalı yağlar ile birlikte kullanıldığında etkisini ikiye katlar.


Çam Terebentin Esansı: Çam terebentin esansı, buhar distilasyon yöntemi ile elde edilmektedir. Çam terebenti esansının da yine en belirgin faydaları saç uzatması ve saç dökülmesini kesmesi. Özellikle Türkiye'de kadınlar başta olmak üzere çoğu insanın baş belası olan saç dökülmesi problemine çok iyi gelmektedir.

Defne Yağı: Saçlara güzel koku vermesi dışında saçlarda oluşan kepeklenmeyi keser. Defne yağı, saçın yağlanmasını geciktirerek, saç ve saç diplerini beslemeye, yıpranmış ve kırılmış saçları onarmaya, zayıf ve ince telli saçların güçlenmesine, gür, dolgun ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamaya yardımcı olur.


Çörekotu Yağı: Saç dökülmesini önler. Ve ayrıca daha öncedem dökülen saçların düzenli kullanım sonucu tekrardan çıkmasını sağlar. Ve bir kaç kaynaktan edindiğim bilgiye göre de çörekotu yağı saç beyazlamasınada fayda sağlarmış. Bu bilgi beni heyecanlandırdı. İlk fırsatta deneyip, test edeceğim bakalım denildiği gibi saç beyazlamasına faydası var mı? Eğer ki varsa değmeyin keyfime... ;)


Ceviz Yağı: Doğal bir nemlendirici yapısı olduğu için saç kadar cildede çok faydası vardır. En belirgin faydası ise; saç köklerini beslemesi ve saçlarda kaybolan canlılığı geri kazandırır.


Hint Yağı: Hint yağı nemlendirici özelliği olmasından ötürü kuruyan saçları nemlendirerek saçların dökülmesini büyük ölçüde engeller. Ayrıca gürleştirici özelliğinin olmasından dolayı da saçların olduğundan daha sık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Saçı çok uzun zamanda uzayan kişilerin Hint yağı saçlarına sürerek saç uzama süreçlerini hızlandırdıkları da bilinenler arasında yer alıyor.


Zeytin Yağı: Zeytin yağını genellikle yemeklerde ve salatalarda bitkisel yağ olarak kullanan bir millet olarak aslında zeytinyağının faydalarından tam manasıyla yararlanamıyoruz. Zeytin yağı sadece sağlığa olan faydaları ile değil, saçlara ve cilt bakımına olan yararları ile de özellikle hanımların günlük bakımında sıkça kullanması gereken bir bitki yağı olarak uzmanlar tarafından öneriliyor. Zeytin yağı saçtaki kepeği ve dökülmeyi engeller. Saçı parlatır.


Isırgan Yağı: Isırgan yağının saça faydaları ise, saç dökülmesini yavaşlatmak ve incelen saçları tekrar eski haline getirmek içindir. 30’dan fazla çeşidi bulunan ısırgan bitkisi, genetik olarak meydana gelen saç dökülmesine bir çare olmayabilir ancak çevresel faktörler nedeniyle yaşanan saç dökülmesini yavaşlatabilir.


Kekik Yağı:  Kekik yağı saç için oldukça faydalıdır. Fakat kekik yağının yapısı biraz yoğun olduğu için saçı yakabilir. Bu nedenle başka bir yağ ile karışım yaparak kullanmalıyız. Örneğin zeytin yağı ile kekik yağını karıştırınız inanılmaz etkilerini göreceksiniz. En başta söylenmesi gereken ise kekik yağının kepeğe karşı müthiş etkili olduğudur.


Biberiye Yağı: Saçı yumuşatır ve saç derisini besler. Ve ayrıca saçlarda oluşan kaşıntılara iyi gelir. Saç derisindeki kan dolaşımı hızlandırır. Buda saçların daha güçlü ve kopmamasını engellemiş olur. Yani anlayacağınız biberiye yağının da saça faydalarını saymakla bitmez.


Sarımsak Yağı:  sarımsağın kan dolaşımını arttırdığı bilinmektedir. Bu özelliği ile saç derinize olan kan akışını arttırarak saç köklerinin daha fazla oksijene kavuşmasına dolayısıyla güçlenmesine katkıda bulunabilir. Sarımsak yapıyla düzenli olarak saç bakımı yapmak bir kaç hafta sonra saçlarınızın daha güçlü, hacimli ve doğal parlaklığında olmasını sağlayacaktır.


E Vitamini: Saç Gelişimini Artırır. Saç derinize düzenli olarak E Vitamini uygulamak dolaşımı daha iyi hâle getirir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Saçınızı parlaaklığını arttırır. Ve saçları onarır.


Menekşe Esansı: Saçlarınızın güzel kokmasını sağladığı gibi saçların dökülmesinin hızını yavaşlatır ve derilerine gerekli nemi sağlar.  ve ayrıca saçların uzamasını zorlaştıran kırıkları onartır. Böylece saç uzatmaya da faydası olmuş olur.


Gördüğünüz üzere Rozita saç bakım yağı içerisinde bulunan yağların saçlara faydası bir sürü. Birde bu faydalı yağları özel formül ile birleştirince ortaya çok güzel bir bakım kürü çıkıyor. Bizlerin yapması ürünü kullanım şekline göre düzenli olarak kullanıp. Sonuçları kendi gözlerimiz ile görmek düşüyor...

Hoşça kalın...



3 yorum:

  1. Merhaba , keşif etkinliğinden geldim takibe aldım bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI

    "Rice bran oil olarak da bilinen pirinç kepeği yağı yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Ayrıca squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini artıran bu yağı pürüzsüz yüzleriyle ün salmış Japon kadınları, ciltlerindeki kalojen üretimini arttırmak, cilt rengini açmak (çeşitli kaynaklarda oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği, yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), kırışıklıkları gidermek için yüzyıllardır kullanmaktalar. "

    Pirinç Kepeği yağının Saça Faydaları

    Pirinç Kepeği Yağı, saçlarınızı derinlemesine beslemeye yardımcı olur. Hava koşulları, boya ve fön gibi dış etkenlerle yıpranmış ve hasar görmüş saç tellerine bakım yaparak canlılığını yeniden kazanmasına, gözalıcı bir parlaklık ve ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Saç tellerinin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını destekler.

    Denemek isterseniz: http://www.doakozmetik.com/pirinc-kepegi-yagi-pmu15

    YanıtlaSil