13 Ağustos 2015 Perşembe

Düdüklü Tencerede Lezzetli Mısır Yapmanın İncelikleri

Biz ailecek bardak mısır yemesini çok severiz. Tabi bu mısır birde süt mısırı ise: ''ohhh yemede yanında yat olur'' :)

Tencerede Lezzetli Mısır Yapmanın İncelikleri

Evde lezzetli mısır yapmak aslında hiç öyle sanıldığı kadar zor değil. Sadece bir iki püf noktası var. Onları bildikten sonra 30 dakika içinde süt mısırınız hazır olur.

Evde Düdüklü Tencerede Lezzetli Mısır Nasıl Hazırlanır?

  • İlk olarak mısır alırken semt pazarından alın. Oradaki mısırlar organik olduğu için daha lezzetli oluyor. Pazardan mısır alırken, satıcıya; süt mısırı olup olmadığını sorun. Çünkü süt mısırı daha lezzetli ve daha çabuk pişiyor.
  • Mısırları alıp, eve geldiğiniz zaman mısırları tek tek soyup, püskülünü çıkarın. (Bu arada küçük bir bilgi; mısır püsküllerini sakın atmayın. Onları kurutup, saklayın. Kışın onlarla daha çay yapacağız.)
  • Düdüklü tencerenizin içine sığarsa tüm olarak mısırları koyun. Ama yok sığmazsa mısırları ortadan ikiye kesin. Çünkü düdüklü tencereyi kesinlikle tam olarak mısır ile doldurmayın. Yarısına kadar mısır doldurun. 
  • Mısırları düdüklü tencereye koyarken içine bir iki parça mısır yaprağından da koyun. İnanılmaz derecede lezzet katıyor.
  • Ben eskiden mısırları düdüklüye koyarken tuzunu da koyardım. Ama mısırların en az 1,5 saat pişmesine rağmen sert olurlardı. Ama artık mısırları pişirirken içine tuz katmıyor, onun yerine şeker koyuyorum. Böylece mısırlar sertleşmiyor. Şimdi bana tuzsuz mısır mı olur? diyeceksiniz, biliyorum. Elbette olmaz. Zaten bende hiç tuz koymayın demiyorum ki. Piştikten sonra tuzlayıp, öyle servis edin.
  • En son düdüklü tencerenin içindeki mısırların üstüne 2 parmak çıkacak kadar su koyup, düdüklünün kapağını kapatın.
  • İlk düdüklünün havası çıkana kadar yüksek dereceli ateşte pişirin. Düdüklü-den hava çıkmaya başlayınca düdüklü tencerenin düdüğünü kapatıp, ocağın altını kısıp, orta dereceli ateşe koyun.
  • 20-25 dakika pişirin. Sonra ocağın altını kapatıp, Bir 10 dakika kadar bekleyin. Sonrada önce düdüklünün havasını alıp, daha sonrada düdüklünün kapağını yavaşça açın.
  • Sonrada mısırları tuzlayıp, servis edin...
Tencerede Lezzetli Mısır Yapmanın İncelikleri

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!...

Hoşça kalın...


4 yorum: