1 Haziran 2015 Pazartesi

SÜTLÜ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Bugün mübarek bir gün olan ''berat kandili'' Bugün ibadetlerimizi her zamankinden daha çok yapıp, af dileyelim... Çünkü bugün berat etme, af edilme günü.... Allah bizleri de duaları kabul olup, af edilen kullardan eğler inşallah. (amin)

sütlü-irmik-helvası

Bu mübarek gecede sabahları oruç tutup, akşam iftar açtıktan sonra ''bu geceye yakışır güzel bir irmik helvası olsa da yesek'' dediğiniz bir anda hemen mutfağa koşup, iki dakikada sütlü irmik helvası yapabilirsiniz.

Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
sütlü irmik helvasi nasil yapilir

Sütlü İrmik Helvası Yapılışı:

İlk olarak bir tencerede sütlü irmik helvasının şerbetini hazırlayın. Çünkü şerbet soğuk olarak kullanacağınız için, önce şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Şerbet için: süt ve şekeri karıştırıp, bir taşım kaynatın, sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Daha sonra bir tavaya tere yağını koyup, eritin. Daha sonra irmikleri de ekleyip, bir tahta kaşık ile karıştırarak kavurun. Sütlü irmik helvasının sütünü ekleme zamanın geldiğini anlamak için irmiklerinizin rengi sütlü kahverengi bir renk alıp, bol bol koku yayması gerekiyor. Mutfağınızı kokusu ile şenlendirip, rengi de sütlü kahverengine geldiği zaman daha önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz sütlü şerbeti ekleme zamanı gelmiş demektir.

Tüm şerbeti kavurduğunuz irmiklerin üzerine dökün. Bir iki karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, karıştırmaya devam edin. İrmikler tüm şerbeti içine çektikten sonra bir kağıt havlu ile üzerini kapatıp, dinlenmeye bırakın. 

irmik-helvası-tarifleri

Biraz dinlendikten sonra ılık olarak servis yapıp, afiyetle yiyin. Bu arada irmik helvasının her türlüsüne ben tarçını çok yakıştırdığım için üzerine tarçın serpip, servis ediyorum. Ama siz isterseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz. Çünkü sütlü irmik helvasına dondurmada çok yakışıyor.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. afiyetler olsun...

12 yorum:

  1. anneciğimde pek güzel yapar ben pek beceremedim :) seninde ellerine sağlık şahane görünüyor hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. bence kesin bu tarifi denersen seninki de enfes olur. Çünkü bu tarifi ben sürekli yaparım ve hiçbir şekilde yanılma olmadı. :)
      Hayırlı kandiller...

      Sil
  2. Kandilin mübarek olsun. İrmik helvasını çok severim, seninki de şahane görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. allah kabul etsin canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bende tarcinli cok severim:) Ellerinize saglik ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarçın gerçekten de çok yakışıyor. :) teşekkür ederim.

      Sil
  5. Bu arada Allah ,tekrarini nasip etsin ve kabul etsin oruclarinizi...

    YanıtlaSil
  6. irmik helvasına bayılırım, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) bende bayılırım :D

      Sil