24 Eylül 2014 Çarşamba

YER GÖK AŞK DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ KONAK ( Kapadokya gezisi 8. kısım )

Merhabalar sevgili okurlar, bugün sizlere yine bir gezi postu hazırlamak istedim. Aslına bakarsanız ben post hazırlarken oralara tekrar gidip gezmiş gibi olduğum için, canım yine gezmek istedi :)

Bu seferde hep birlikte yine bir konak gezmeye ne dersiniz?... Efendim, evet mi dediniz? :) Tamam o zaman takılın peşime, yer gök aşk dizisinin çekildiği konağı gezeceğiz... :)

Asmalı konağı gezdikten sonra, yer gök aşk dizisinin konağını da gezmek istedim. Etrafımıza biraz bakındık, belki görürsek tanırız diye, ama maalesef hangi konak olduğunu bilemeyince karşımıza çıkan ilk kişiye sorduk. Oda hemen önünüzdeki konak demesin mi? Biz şaşkın şaşkın konağa doğru yöneldik :)

Veee karşınızda Hancıoğlu konak... :)



Hancı oğlu konak Ürgüp'ün hemen merkezinde bir konak asmalı konağa da mesafe olarak yakın..

Konağa giriş kişi başı 3TL


O dizinin havranı olanlar bu kapıyı hatırlar  :) Konağın avlusuna giren dış kapısı...

Dış kapısından içeri girdikten sonra sizi küçük bir avlu karşılıyor avluda ortada küçük bir fıskiye hemen yanında da bir çeşme var.


Sonra o avludan da bir kapı açılıyor oda konağın içine giriyor... Bakınız yukarıdaki fotoğrafta arka tarafımda kalan kapı. :)


Kapının hemen sağında mutfak  var... Mutfak asmalı konaktaki gibi televizyonlarda gördüğümüz kadar büyük değil gayet mütevazi vede küçük bir mutfak. Televizyonlarda bize sanki deha sal birşeymiş gibi gösteriliyor. Ama hanımlar inanmayın göz yanıltmacası..  :)



Mavi kadife koltuklar, özellikle bu dizide gözüme en çok girenlerden :) Görür görmez o koltukların üzerinde yapılan aile toplantılarını hatırladım :) Üzerine bir oturmasam olmazdı. :)


Konağın tüm kapıları açıktı, ama içindeki eşyalar darmadağın olduğu için kimin odası, eşya nerenin pek belli değildi. :) Konağın içini bu şekilde görünce kapıda bekleyip insanlardan para alan kişilere söylendim. '' Milletten para almasını biliyorlar ama konağın içini düzeltmeden darmadağınık olarak bırakıyorlar' diye..


Konak diziden de bildiğiniz üzere iki katlı genellikle yatak odaları vede teras, üstte olduğu için bence asıl güzel olan yer üst kat. :) Şimdi de küçük küçük adımlar ile yukarı çıkıyorum :)


Konakta en çok görmek istediğim yer Havva ile Yusuf'un yatak odası... Dizide giydiği gelinliği de yukarıda askıda asılı.. :) Gelinlikte aynı şekilde göz yanıltması, dizide Havanın üzerinde durduğu gibi durmuyordu :(


Veeee teras, balkon, dam... yada ne derseniz deyin, ama benim en çok merak ettiğim vede görmek istediğim yerdeyim.. :) Bizim konağı gezdiğimiz zamanlarda da tam güneş batıyordu o sebepten terasta güneşin batışını da izledik. Güneş batarken çok güzel bir kızıllık her tarafı kapladı. :)  O renkler insanın aklına türlü türlü ilhamlar getiriyor. :D




Asıl görmek istediğim yere kadar geldikten sonra hemen gider miyim :) Tabikide ciks :) bir koltuk bulup kurulup etrafı seyrettim. Çok güzel bir manzarası vardı. Ben bayıldım!..



Terasta Ürgüp'ün birbirinden lezzetli yemeklerini yedikleri masa...

Ama ben bu masayıda görünce az aç olan karnım, iyice acıktı :) En iyisi mi biz otelimize gidelim de akşam yemeğimizi yiyelim. :)

Dedik ve hatıralarımıza yer gök aşk dizisi konağını da ekleyip çıktık. :) 

Peki hanımlar sizler bu diziyi izlemiş yada sevmiş miydiniz?.. :) Ben genellikle aşk olan dizileri çok sevdiğim için bu diziyide çok sevmiştim. Gerçi sonunda iyice sapıttıkları için izlemeyi bırakmıştım. Zaten sonra fazla uzatmadan hemen bitirdiler. Bence çokta isabetli bir karar oldu... :)

Kapadokya gezi yazımın daha devamı gelecek beklemede kalın...

Bakalım daha nereleri görüp, nereleri gezeceğiz.. :)

Hoşça kalın...

14 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuş ,İnşAllah bize de kısmet olur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)
      canım inşallah gitmek isteyen herkes gidip görüsün oraları :) bence kesinlikle gidilmeye değer yerler...

      Sil
  2. Ben çok severek izledim hastasiydim dizinin çok ağladım inşallah banada gormek kısmet olur

    YanıtlaSil
  3. Ben çok severek izledim hastasiydim dizinin çok ağladım inşallah banada gormek kısmet olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah nasip olur. Gerçekten de çok güzel yerler :)

      Sil
  4. Ben bu sene gittim ve büyüleyici bir güzelligi var gidip gezip görülmesi gereken bir şehir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle ben tekrar gitmek istiyorum doğrusu ;)

      Sil
  5. Artık dağıtılacak bir eşyada kalmamış bom boş harebe gibi

    YanıtlaSil
  6. Şuan gitsek pandemi dolayısıyla olmaz değil mi? Nasıl olur sizce, çünkü gerçekten ben de çok gidip ziyaret etmek istiyorum oraları.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş benim bloğumada bakrmısınız

    YanıtlaSil
  8. Çok eskimiş sahibi yokmu buranın neden eskimiş bu konak aşk ve mavi döneminde bile kullanılmış orda bile eski kapıları yenilenmeli dış duvarlar dökülüyor böylesine güzel Konak yok oluyor görmüş olduğum konaklardan eve benzeyen en iyi konak buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarihi doğası kaybolmasın diyerek bu tarz konakları öyle kafalarına göre yenileyemiyorlar herhalde.

      Sil