5 Temmuz 2014 Cumartesi

ZEYTİN YAĞLI TAZE FASULYE

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere bizim ailecek çok sevdiğimiz yaz yemekleri arasında yer alan zeytin yağlı taze fasulye tarifini sizler ile paylaşacağım...





Zeytin yağlı taze fasulye malzemeleri


  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kilo taze fasulye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytin yağlı taze fasulye nasıl yapılır?

Zeytin yağlı fasulye yemeğini ben küçükken bizim bahçemiz vardı babaannem oradan fasulyeleri toplar daha sonra pişirirdi. O sebepten ben taze fasulye yemeğini babaannemden öğrendim onun öğrettiği gibi yaparım...

Burada önemli olan fasulyeleriniz, fasulyeleriniz ne kadar taze vede organikse yemeğiniz o kadar güzel olur...

Fasulyeleriniz eğer ki kılçıklıysa önce kılçıklarını ayıklayıp daha sonra bir güzel yıkayın...

 YEMEK, yemek tarifim, sıcak yemek, zeytin yağlılar, tarifler, lezzetli tarifler, sunum, tokideki sesin mutfağından

Daha sonra ise ocağınızın gözünü açıp tencerenizi ocağın üzerine koyup içine zeytin yağınızı ekleyip  biraz ısıtın.Isınan tencerenize daha önceden küp küp olarak doğradığınız soğanlarınızı ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yine küp küp doğradığınız domateslerinizi ekleyin. Domatesleriniz kavrulup hafiften suyunu çekmeye başladığı esnada küçük küçük doğradığınız sarımsakları da ekleyip. Hemen ardından ayıklayıp, yıkayıp, süzdüğünüz fasulyelerinizi ekleyip tuz, karabiber ve salçasını koyup bir güzel karıştırın daha sonrasında yemeğinizin üzerine yukarıdaki kolajda da gözüktüğü şekilde hafif üzerine çıkacak kadar suyunu da ekleyip tencerenizin kapağını kapatın.

İlk olarak yüksek ateşte daha sonrasında ise kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Hımm bu arada pişme esnasında arada bir tencerenizin kapağını açıp fasulyelerinizi bir karıştırın ki yemeğinizin içine hava girsin. Bu sayede fasulyelerinizin rengi kararmaz... :)

Vee sonrasında ister sıcak sıcak ister soğutup soğuk olarak afiyetle yersiniz...


Hoşça kalın.

2 yorum: