25 Temmuz 2014 Cuma

ANTEP FISTIKLI SÜTLAÇ

Ramazan ayının bu son cumasından herkese selamlar!..

Hanımlar Ramazan ayına girmeden önce bak gördün mü Ramazan geliyor nasıl tutacağız? Bu sene günlerde uzun olacak ne yapacağız? Ya susuzluğa nasıl dayanacağız? Hava çok sıcak olursa ne yapacağız? Ama iftarla sahur arası çok kısa iftarda yediklerimizi eritmeden sahur olacak sahuru nasıl yapacağız? Sahuru uyumadan beklesek mi ki acaba? Derken.... Ramazan ışık hızı ile geldi ve geçmek üzere... Ramazan ayını tam laiki ile geçirenler kazandı... Allah öyle kişiler arasına inşallah bizleri de sokar (amin) 
Hımm birde hiçbir manisi olmadığı halde oruç tutmayanlar utansın der ve ben esas konuma dönerim...

Esas konu da ne ya :) Sanki Türk filmde esas erkek vede esas kızdaki gibi oldu biraz, ama neyse artık benim iç ses bugünde öyle yazmamı istedi bende öyle yazdım :) 

Hanımlar biliyor musunuz ekranın karşısına geçmeden önce ne yazacağımı, nasıl bir fotoğraf koyacağımı hiç düşünmeden sadece konuyu kafamda belirleyip oturuyorum... Sonrasını ise tamamen iç ses vede parmaklarıma bırakıyorum. :) Artık o günkü ruh halime göre bir yazı ortaya çıkıyor. Bugünde böyle bir şey ortaya çıktı bununla idare edin... :)

Öfff bende bir türlü esas konuya giremedim demi ama? :) Tamam tamam konu ile ilgili bir resim ekledikten sonra gireceğim ben şimdi resim eklemeye gidiyorum.. :)


Veee karşınızda tamamen benim hayal gücüm ile önce tasarlayıp daha sonradan acaba olur mu, olmaz mı diye hiç düşünmeden hemen faaliyete geçirmek için kendimi mutfakta bulduğum bir tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum...

Evet sütlaç ama resimde de gördüğünüz üzere yeşil sütlaç yani benim tabirim ile fıstıklı sütlaç yaptım... :) Hani söylemesi ayıp ama çok ta güzel oldu. :) 

Sizin ev fertleri de bizimkiler gibi büyük bir sütlaç hastası ise ve sizde benim gibi yaptığı bir tatlı yada yemeği uzun ara geçmeden tekrar yapmak istemeyen bir tipseniz bu tarif tamda size göre; tadı farklı, sunumu farklı bir sütlaç yapmış olacaksınız...Sonra mı?.. Sonrası kuzular tarafından büyük bir iştahla yendikten sonra iki yanağından içten sıcacık kocaman birer öpücüğü hak edersiniz. Sanırım bu her şeye değer öyle değim mi?.. :)

Antep fıstıklı sütlaç malzemeleri


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker ( Şekeri yaparken tadına bakın eğer ki çok şekerli seviyorsanız ilave edebilirsiniz, sizin damak tadına kalmış.)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı


Antep fıstıklı sütlaç nasıl yapılır?

Önce pirinci yıkayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Daha sonra sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede pirinç ununa su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütlü pirinçten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin. Daha sonra su ile incelttiğiniz pirinç ununu vede antep fıstığını da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. Sonra yarım su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sonra ocağın altını kapatıp pişen sütlacı bir kepçe ile kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine de isterseniz antep fıstığı serpip servis yapın. Ben içine yeteri kadar koydum diye düşündüğüm için üzerine koymaya gerek yok diye düşündüğüm için üzerine serpmedim ama sizler isterseniz o şekilde de servis yapabilirsiniz... Ve sonrasında da sütlacınız hazır... Afiyet olsun...

Hoşça Kalın.

17 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
    YEŞİL FALAN AMA :)))
    ŞAKA biryana ellerine sağlık
    bayramın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  2. Iyi fikir,üstüne konuluyorda icine hic koymamistim.Eminim güzel olmustur.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzel oldu :) bence bu şekilde de dene...

      Sil
  3. ayyyyy antep fıstıklı mıııııı uffff hem sütlaç hem antep fıstıklııı oleey :) iyi bayramlar huzurlu günler dileriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen öyle hemi sütlaç hemide antep fıstıklı :))

      Sil
  4. nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
    Bayramın kutlu olsun arkadaşım.sevdiklerinle beraber geçireceğin sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlara....

    YanıtlaSil
  5. Belki sütlaç sevmediğimden ama antep fıstığıyla sütlaç fikri bana pek cazip gelmdi nedense. Ama sütlaçı sevenler için güzel olabilir. Ellerinize sağlık. Ben de bloguma beklerim :) http://girlwihascarf.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence kesin sütlaç sevmediğinden yada damak tadın farklı tatlara açık olmadığındandır...

      Sil
  6. Sütlaç olsun yeterki :)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba :) keşfettim geldim banada beklerim :) http://suslusirine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Yarın yapacam sence güzel oluyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadlari insana gore degisir. Ama sutlac seven herkes bu sutlaca bayiliyor. Ki ayni sekilde bende bu sutlaci cok sevdim.
      Yaptiktan sonra benimle paylasirsan cok sevinirim Unknown.

      Sil
  9. Yarın yapacam sence güzel oluyormu

    YanıtlaSil