22 Nisan 2014 Salı

Mutlu ve Başarılı Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Anne Baba Eğitimi Kitabını Okudum

Yazar: Mustafa Uslu

Sayfa Sayısı: 424

Baskı Yılı: 2005

Yayın Evi: Elit yayınları

Mutlu ve Başarılı Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Anne Baba Eğitimi Kitabını Okudum

Merhabalar arkadaşlar,
 yine okuduğum bir başka kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum... Bu sefer ki kitap adından da anlaşıldığı üzere çocuklar için anne ve babaları eğiten kişisel gelişim kitabı. Bu kitapta konu olarak ise çocuğunuzun bebekliğinden evliliğine kadar tüm konuları tek tek değinerek maddeler haline ayırmış. Ayrıca ara ara okuyucu sıkmamak adına konu ile ilgili fıkralar da eklemiş.

Kitaptan özellikle aklımda kalan bir kaç güzel konu vermek istiyorum..

-Çocuğunuzla konuşurken 'sen' dilini değilde 'ben' dilini kullanmamız gerekiyor. Örnek verecek olursak; Çocuğumuza çok sorumsuzsun yerine sorumsuz davranışların beni çok üzüyor şeklinde kullanmak onun daha çok hoşuna gider ve bir şekilde kendini düzeltmeye çalışır.

-Çocuklarımıza öğütler vermekten çok onlara örnek olmamız gerekiyor. Çünkü çocuklar çok iyi bir taklitçi oldukları için her şeyi çok kolay şeklide kapıp büyüklerini taklitte ederler. Özellikle ilk taklit edecekleri kişiler anne ve babaları olduğu için biz anne ve babalar olarak kendimize onların yanında çeki düzen vermemiz gerekiyor.

-Çocuklarımızın beden ve fiziksel gelişimini aldığı besinler, ruh sağlığının gelişmesini ise gördüğü ilgi, sevgi ve kazandığı güven duygusuna bağlıdır bunu hiç unutmamak gerekiyor...

Sonuç olarak kitap hakkında şunu söyleyebilirim ki, kitap çok güzel vede açık şeklide yazılmış o sebepten her kesim anne ve babaların okuyacağı tarzda bir kitap. O sebepten bence her anne vede babanın kütüphanesinde olması gereken kitaplardan biri...

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Çocukları Sıkılmadan Dinlemek ve sıkılmadan cevap vermek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. her ebeveyn kendi anne-babasından bir adım öndedir.
    daha önde olmak için de okumak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle bilinçli çocuklar yetiştirmek için bilinçli ebeveyn olmak lazım...

      Sil