Merhabalar arkadaşlar, 3 çocuklu bir anne olduğum için bizim evde genellikle sıcak yemek vede çorba eksik olmuyor. O sebepten bazen arada yemek yaparken fotoğraf çekecek zamanım olursa fotoğraflarını çekiyorum ki bloğumda da yer alsın diye...
Tamda öyle bir anda fotoğrafını çektiğim etli bezelye yemeğinin tarifini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.
İsterseniz direk olarak tarife geçelim mi?... Ne dersiniz... Tamam geçiyorum :)
Etli bezelye malzemeleri
- 200 gram kuş başı et
- Buzdolabı poşeti ile bir poşet bezelye miktarını tam olarak bilmiyorum ama göz kararı olarak sanırım yarım kilo kadar vardı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
Etli bezelye nasıl yapılır?
Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi etleri kuş başından biraz daha küçük şekilde doğrayıp yıkayın. Daha sonra bir tencereye koyup kapağını da kapatıp kısık ateşte kendi suyunu verip çekene kadar pişirin. Suyunu çekip pişen etleri daha sonra soğanları ilave edip iyice kavruklasın. Daha sonra ise havuçları atıp tencerenin kapağını yine katıp bir müddette o şekilde beklesin. Bu arada karıştırmayı unutmayın yoksa yemeğinizi maazallah yakarsınız :) Sonrada sırası ile patates vede bezelyelerin de aynı şekilde ara ara ekleyip karıştırın ve tüm malzemeleri bu şekilde yaptıktan sonra 2 diş sarımsağı da ekleyip bir su bardağına salçayı koyup su ile karıştırarak iyice inceltin. Ve sonra tencereye ilave edip bezelyenin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edip tuz ve karabiberini de attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte aşağı yukarı yarım saat pişirin.
Yemek piştikten sonra biraz dinlendirdikten sonra servis yapıp afiyetle yiyin... :)
Afiyet olsun.
VİDEOLU TARİFİNİDE AŞAĞIYA BIRAKIYORUM. (Videonun kendini bırakamadım. Ancak linkini bırakiyorum. İzlemek isteyenler linke tıklayıp, izleyebilir.)
İyi seyirler....