26 Eylül 2013 Perşembe

BAKICI ANNE OLDUM

Merhabalar sevgili okurlar, ben bugün çook yorgunum aslında yatıp uyumak istiyordum ama daha sonrasından bloğuma post yazayım diye uyumayı erteledim... Çünkü ben gündüz uyuyunca akşamın hiç iyi geçmiyor sürekli evde yarı uykulu şekilde dolaşıyorum daha sonradan kendime geliyorum ama bu seferde yatma vakti geliyor. :)O yüzden bu seferde uyum bir türlü gelmiyor artık koyun saymak mı dersin kitap okumak mı dersin aklıma ne gelirse teker teker yapıyorum :)) Ama yinede uykum gece yarısına kadar gelmiyor...

Bizim ufaklık sizlerinde bildiği gibi ana sınıfına başladı... Kuzucuğumun gittiği okulun bakıcı annesi yok herhalde bu şekilde giderse de hiçte olmayacak gibi... (Herneyse o ayrı bir konu artık bakacağız bir çaresine) O sebepten tüm veliler her gün bir kişi sabahtan okulun bitiş saatine kadar sınıfta kalıp öğretmene yardımcı olup çocuklar ile ilgileniyorlar, Yani anlayacağınız bakıcı anne oluyorlar... Bugün o bakıcı anne sırası bende idi... Sabah çocukları kahvaltı yaptırdıktan sonra onlar ile birlikte bende okula gidip orada kaldım...

Benim için yorucu ama bir o kadar da eğlenceli bir gün geçti... Çocukların oynayışını izlemek gerçekten de çok zevkli idi :) onlar oyun oynarken bir iki kare çektim... Bakar mısınız ne kadar dalgın vede güzel şekilde oyunlar oynuyorlar :)

tokideki sesin, anasınıfından çektiği kareler

tokideki sesin, anasınıfından çektiği kareler

Oyunlar oynayıp boyamalar yaptıktan sonra öğretmenleri onlara faaliyet yaptırdı. Şimdi de aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi hepsi haldır haldır faaliyet yapmak için uğraşıyorlar :)

tokideki sesin, anasınıfından çektiği kareler

Faaliyetlerini bitirdikten sonra öğretmenleri yaptıkları şeyleri panoya astı... Bakınız altta...

tokideki sesin, anasınıfından çektiği kareler

Nasıl güzel yapmışlar mı kuzucuklar?.. Bence bu yaşlarına göre gayet başarılar ben çook beğendim :)

Buda ilk yaptıkları faaliyetmiş öğretmenleri söyledi... O zaman daha doğru düzgün pirit tutmayı bile beceremiyorlarmış :) Şimdi o zamana göre çok daha iyiler bence bu şekilde giderlerse çook güzel şeyler yaparlar... Merak etmeyin burada sizlerle sürekli paylaşacağım sizlerde göreceksiniz gün geçtikçe ne kadar fark ettiğini.. :)

tokideki sesin, anasınıfından çektiği kareler

Bakıcı anneden bugünlük bu kadar :) Yarın inşallah başka güzel konular ile karşınızda olacağım... Takipte kalın.

Hoşça kalın.

8 yorum:

  1. hayırlı olsun kreısnız cocuklar gercekten de cok guzel seyler yapmıslar maasallah onalraç butun gun cocukların basıda durmak yorar tabı ınsnaı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım aynen yordu kafamda bir müddet onların sesi sanki halen yankılanıyormuş gibi sürekli geldi durdu :))

      Sil
  2. güzel bir tecrübe olmuş, çocuğunuzun nasıl bir ortamda olduğunu anlamışsınızdır ve içiniz daha rahattı eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o konuda aynen haklısınız artık tüm gün okulda neler yapıyorlar çok iyi biliyorum... O sebepten gözüm arkada değil.

      Sil
  3. bence çok iyi bi fırsat bu
    senin içinin rahat olması açıssından
    uyku konusunada katılıyorum
    bende gündüz uyuyunca gün boyu srsem gibi dolanıyom ayılana kadarda zaten gece oluyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım aynen öyle :)evet ya bu seferde insan o akşamdan ve gündüzden birşey anlamıyor onun için en iyisi benim dün yaptığım gibi hiç uyumamak :))

      Sil
  4. gündüz uyursam bende adeta boyut değiştiriyorum hiç iyi gelmiyor.ne güzel çözüm bulmuşsunuz.aslında sizler için bir fırsat.yorucu ama gelişim konusunda daha bir bilgilenmek adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle oluyor en azından gözümüz arkada kalmıyor ama birde tüm veliler uysa daha iyi olacak ama kimisi uymuyor o sebepten biraz problem oluyor....

      Sil