2 Ağustos 2013 Cuma

ARGAN YAĞININ CİLDİME ETKİSİ

Hayırlı cumalar arkadaşlar, bugün sizlere hayatıma yaklaşık iki aydır giren argan yağı hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım...

Argan yağını ilk olarak reklamlardan duymuştum daha sonra ise netten araştırma yaptım özellikle bu ürünü kullanan kişilerin yorumlarına baktım genellikle bu ürün hakkında olumlu şeyler okudum. Özellikle tüm cilde uygulanır olması bir ayrı hoşuma gitti ve eşime sipariş verdim...Eşimde bir aktardan bu şekilde aldı... 

tokideki sesin güzellik önerileri

İlk başlarda açıkçası biraz çekimser şekilde ürünü kullanmaya başladım. Bir kaç gün sonra baktım ki cildimi sadece çok yumuşatıyor tabiri caizse pamuk gibi yapıyor ama başka bir etkisini görmedim o sebepten kullanmayı bıraktım. Ama bir kaç hafta sonra buzdolabında bekleyen argan yağına elim yine gitti ve argan yağını elime aldım sonra içindeki nasıl kullanıldığı yazan kağıdını okuduktan sonra bu yağı kullanmak için önce cildimizi temizlememiz gerektiği yazıyordu bende birde bu şekilde kullanayım dedim ve önce cildimi dalin bebe şampiyonu ile bir güzel yıkadım daha sonra ise argan yağını parmak uçlarıma bir iki kez sıkıp iki parmağımı birbirine sürttükten sonra yüzüme nazikçe masaj yaparak cildime yedirdim... Zaten yağ cildime temas eder etmez hemen emdiği için hiç yokmuş gibi oluyor... 

Sonuç olarak ise, cildimi gözlemlememdeki etkileri ilk başta da dediğim gibi zaten cildime sürer sürmez çok yumuşak ve ipeksi bir doku vede görüntü bırakıyor. 
İkinci olarak, benim cildim çok sorunlu vede hassas bir cilt olduğu için en ufak güneş ışığında hemen kızarıp leke bırakıyor o sebepten özellikle öğlen vakitlerinde pek dışarı çıkıp cildimi güneş ışınlarını maruz bırakmam. Ama yinede bazen elimizde olmayan sebepler yüzünden güneşte kaldığımız için göz kenarların da hafif kahverengimsi rengi olan güneş lekeleri vardı. onların renginde açılma oldu. 
Üçüncü faydası ise, bu yağı kullandığımdan beri cildime bir ikinci ürün olarak ne nemlendirici nede güneş kremi sürmüyorum. Çünkü argan yağında ikisi de mevcut, zaten bazı okuduğum kozmetik haberlerinde özellikle güneş kremlerinin cildi kanser etmesi gözümü korkutmuştu o sebepten güneş kremlerine bakış açım değişmişti, şimdi bu argan yağını da keşfedince artık hayatımdan güneş kremlerini tamamen çıkardım. 
Nemlendirici kullanmama sebebim ise, kullanmıyorum çünkü gerek duymuyorum. Zaten cildine bir kez bu argan yağını sürünce cildin gün boyu nemli vede yumuşak olduğu için birde ayriyetten nemlendirici sürmeme gerek kalmıyor...
Bir diğer etkisi ise özellikle göz kenarlarında oluşan hafif çizgileri de iyice belirginsizleştirdi.
Siyah nokta vede sivilcelere de iyi geldiğini bir kaç yerde okumuştum ama benim cildimde sivilce olmadığı için onun hakkındaki etkisi için bir şey diyemeyeceğim.
Sonuç olarak ise şimdilik çok hoşuma gitti bir müddet daha kullanmaya devam edeceğim eğer etkisini iyice gösterirse hayatımdan bundan sonra hiç çıkarmamayı düşünmüyorum :)

Hoşça kalın.


18 yorum:

  1. cildin yağlı mı kuru mu ? çok önemli çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önemli olduğunu biliyorum zaten ürün için tüm cilde uygun olması kullanmadaki bir diğer etkendir...
      Benim cildim ise T bölmem yağlı diğer taraflar kurudur yani anlayacağın karma cilde sahibim.

      Sil
  2. bunu öğrendiğim iyi oldu benim cildimde hassas ve her bişey kullandığımda korkarak başlıyorum..bende deneyeyim..peki güneş için kızımada kullanabilirmiyim acaba bi fikriniz varmı krem yerine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çocuklarıma kullanmadım o sebepten bilemiyeceğim istersen kızının kollarına biraz sıkarak kullan ve gözlemle sonucu zaten kendin anlarsın...
      sevgiler.

      Sil
  3. Ersağ'ın argan yağlı şampuanını kullanıyorum bende saçlarıma iyi geldi besledi. Genelde yerli şampuanlar yapağı gibi yapar saçlarımı kullanmazdım o yüzden. Ama Ersağ'ı herkese tavsiye eiyorum. Argan yağı galiba Hindistandan geliyormuş. Cilt için duymamıştım teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. argan yağı zaten Fasta olan bir ağaçtan oluşturulan bir yağmış o sebepten Ülkemizde çok fazla sahteleri var ama tanıdığınız bildiğiniz aktar yada eczanelerinde alırsanız daha iyi olur.
      Bende şampuanını daha önceden hiç kullanmadım onuda kullanmak isterim bakalım bana etkisi nasıl olacak?...

      Sil
  4. ayy çok iyiymiş yaa.Türkiyeden bir arkadaşa sipariş veriyim bari.Benim cildim de çok hassas ve beyaz tenli olduğum için güneş te etkiliyor.Bu güzel paylaşım için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım umarım bir faydası olur... Argan yağını ise istersen Türkiyeden değilde Fastan bir arkadaşın varsa ona sipariş ver çünkü asıl üretimi yapılan yer orası. Ama dediğim gibi Türkiyeden de eczane yada aktarlarda mevcut oradan da alabilirsiniz.

      Sil
  5. benim cildimde aşırı beyaz bir tene sahip olduğumdanmıdır nedir göz altlarımda hafif lekelenmeler oluyor ve kuru bir cilde sahibim,sana itimaden bu yağı kesinlikle kullanıcam canım paylaşım için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım aynen benimde öyle göz altlarım da hafif lekelenmeler vardı o lekeleri açtı inşallah sana da faydası olur...

      Sil
  6. bir ara argan yağı furyası vardı
    şimdide güneş ve cilt lekeleri için ozon yağını övüyorlar
    kullanan birinin tavsiyesiyle almak güzel aslında
    bi denemk lazım benim cildim de karma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozan yağını görümcem kullandı ama cildinde silinceler oluşturdu o sebepten ben hiç denemedim ama argan yağı bende bu şekilde etkisi olmadı...

      Sil
  7. Argan şampuanı kardeşim kullanıyor çok memnun.
    Benimde cildimde güneeş bağlı lekelenmeler var o yüzden 3-4 senedir doktorumun verdiği güneş kremini kullanıyorum. Eğer argan yağı lekelerede iyi geliyorsa bir denemek isterim.
    Teşekkür ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım umarım senin cildine de iyi gelir...

      Sil
  8. Merhabalar ;
    argan ürünleri cilt ve saç için oldukça faydalı ürünler ancak gerçeğini bulmak çok zor. arkadaşımın tavsiyesi ile silva pazarlama ile tanıştım. ürünleri hem sağlıklı hemde doğal. gönül rahatlığıyla kullanıyorum ve tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar adsız tavsiyen için teşekkürler...

      Sil
  9. benim cildim yağlı ve sivilceli kullansam daha kötü yapar mı ? Bu arada sizi keşif etkinliğinden buldum takipteyim bana da beklerim sevgiler :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlı ve sivilceli ciltlerde fazla kullanılmamalı bence. Yada akşam çok az sür. Sabahta hemen peeling yap. O zaman belki faydası olur. Bir kaç gün bu şekilde dene. Zaten faydasını olursa hemen gösteriyor. Sen cildini gözlemleyerek faydasının olup, olmadığını anlarsın.
      Hoş geldiniz bloğuma tamam şimdi ziyaretine geliyorum. ;)

      Sil