30 Mart 2013 Cumartesi

NESTLE NESFİT KAHVALTILARIN BAŞ TACI

Merhabalar, bugün sizlere bana fikrimühim den gelen paketin içinden çıkan nestle nesfit hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.



Güne güzel başlamak için çok güzel bir tercih :) ben normalde sabah sporundan yarım saat önce kahvaltı yaparım ama  3 gündür kahvaltımı  nesfit ile yapmaya başladım. Ve inanılmaz faydasını gördüm. İlk denemeden önce itiraf etmeliyim ki' Aman buda beni hemen acıktırır' diye düşünüyordum. Ama denedikten sonra gördüm ki insanı inanılmaz derecede tok tutuyor ben normalde arada atıştırma ihtiyacı duyardım. Özellikle spor yaptıktan sonra kalori kaybettiğim için bir şeyler atıştırmak isterdim. Nesfiti kullandığım bu günler zarfında hiçte öyle bir his oluşmadı. Şimdi artık nesfit ballı bademli kahvaltılık ile kahvaltımı yapıyorum. Arkasından sporumu yapıp hiç bir şey atıştırmadan yeşil çayımı içebiliyorum.

Buradan bir kez daha 'fikrimühime teşekkür ediyorum onun sayesinde böyle güzel bir şeyi deneyip peşin hükümlerimi atıp daha lezzetli kahvaltı yapmaya başladım' diyorum. Çünkü nesfit,  lezzet olarak da çok mükemmel, kızarmış badem parçacıkları ve altın rengindeki balın muhteşem uyumundan meydana gelen çıtır nesfit ballı bademli kahvaltı tadına doyum olmuyor.

Bizim ailede Nesfiti beğenen sadece ben değilim evdeki ufaklıklar ve eşimde bayıldı...:) Çocuklar sütle bende yoğurtla tüketiyorum. Eşim ise televizyon izlerken bir kaseye koyup sade olarak tüketmeye başladı.:)

Alttaki resimde de gördüğünüz gibi benim ufaklığın büyük bir iştahla nesfiiti yediğini göreceksiniz.:))



Paketin içinden çıkan indirim kupanlarını ise çevremdeki insanlara dağıttım bile :) onlarda deneyip en yakın zamanda benimle düşüncelerini paylaşacaklar. Şimdide merakla onlardan gelecek olan yorumları bekliyorum.

O zaman son söz olarak hepinize nesfit ile mutlu kahvaltılar! diyorum.

Hoşça kalın.



29 Mart 2013 Cuma

YENİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

İyi akşamlar sevgili okurlarım.

Bugün sizlere kaçmış çorabımı vede bitmiş şampuan kutusunu nasıl değerlendirerek tekrar kullanılır hale getirdiğimi göstermek istiyorum.

İlk olarak şampuan kutusundan başlayalım, bu şampuan bana Avusturyadan hediye gelmişti. Ama benim saçıma alıştığım şampuandan başkasını kullandığım zaman kepeklenme yaptığı için saçıma kullanamadım bende o sebepten şampuanı elde yıkadığım kazaklarda vede yerdeki parkeleri silerken kullandığım suyun içine azar azar koyarak kullandım. Çünkü çok güzel bir kokusu vardı. Neyse benim çenem yine düştü konuyu daha fazla dağıtmadan en iyisi mi ben konuma döneyim. 


Evet yukarıdaki gördüğünüz telefon vede fotoğraf makinesi gibi.... şeyleri şarj ederken topluca durmasını sağlayan bir araç oldu. Asılında bundan yapmayı uzun zamandan beri aklımdaydı ama bir türlü fırsat bulamamıştım bugün hazır o şampuanın bittiğinide görünce fırsattan istifade yaptım.

Nasıl yaptığımı ise alttaki resim kolajından anlaşılıyor sanırım.:)


Şimdi de kaçmış çorabımdan yaptığım bebeğimi paylaşmak istiyorum. Aslında bunu hemen hemene hepiniz bir yerlerden görmüşsünüzdür o sebepten nasıl yapıldığını anlatmama gerek yok eğer ki nasıl yapıldığını görmek isteyen olursa bana bildirsin onun içinde ayrıca bir post hazırlayabilirim.


İlk denemem olduğu için biraz acemice oldu ama daha sonraki yaptıklarımda eminim ki daha iyi olacak :)

Benden şimdilik bu kadar.

Hepinize öpücükler.

27 Mart 2013 Çarşamba

TAKILARIM VEDE TİŞÖRT SÜSLEMECE

İyi akşamlar sevgili okurlarım,

Bugün sizlere, yine bir sürü değerlendirme çalışması ile birlikte geldim.:) ben bu değerlendirme işini gerçekten de çook seviyorum yaaa :)  ilk olarak sizlere en son yaptığım, evdeki malzemeleri değerlendirme çalışması olan takılarımı göstermek istiyorum.


En son bu 3 takıyı yaptım çok severek de kullanmaktayım. Şimdi de sizlere kolumdaki hallerini göstereyim.


Kolyeyi Efe'nin boynundaki halini koydum :) Kolyeyi nasıl yaptığıma gelirsek, Beyaz, kırmızı vede altın sarısı olan kum boncuklarını kafama göre dizayn edip bir ipe çizdim. Daha sonra ise sarı kumaştan yaptığım bir kumaş çiçekte iliştirip bir kolye oluşturdum aslında o çiçeği sadece bir kenarına koyup da kullanılabilir. Tercih size kalmış.

Mavili bilekliği ise yine evde olan ama nereden geldiğini bilmediğim :) bir kolye apar atını siyah makrome ipi ile sararak oluşturdum.

Pembeli olan bileziği ise ben küçükken babaannem bana hacıdan getirdiği bakır altın renginde bir bilezikti. Ama uzun zamandır kullandığım için rengi bir acayip olmuş hatta iyice yamulmuştu bende onu önce bir kumaş ile kapladım daha sonra ise üzerine kurdele ise sardım ve en son olarak da yo yo çiçeklerinden bir tane yapıp koydum. Vee benim hacı bileziği oldu mu bana bambaşka bir bilezik.:)

...................

Şimdi de size bir tişört değişikliğini göstereceğim. Hıı bu arada tişörtün ilk halinin resmini akşam değişmiş halinin resmini ise sabah çektiğim için resimde sanki iki farklı tişört gibi gözükmüş ama neyse artık bu şekilde idare edin...
Nasıl yaptığım ise resimden de gözüktüğü gibi tişörtün yanından aralıklarla kesip büyük beyaz bir kurdele ile altlı üstlü geçirdim. son olarak ise o kurdelene bir tanede kurdele çiçek yapıp omuzunun başlangıç yerine diktim. Tişörtü ütülemediğim için biraz buruşuk çıkmış ama kusura bakmayın artık...

Benden bu günlük bu kadar bu aralar ben sürekli bir faaliyet halindeyim o sebepten sizler çok değişik fikir vede değerlendirmeler ile karşınıza çıkacağım.:) Beni takipte kalın.


Hoşça kalın.

25 Mart 2013 Pazartesi

KARLAR KRALİÇESİNİ İZLEMEYE GİTTİK

Merhabalar sevgili bloggerler, haftanın bu ilk gününde umarım hepiniz sağlık ve güzelliklerle dolu bir gün geçirirsinizde tüm haftanız o şekilde geçer inşallah....

Biz Emir ile birlikte pazar günü karlar kraliçesi oyununun sergilendiği devlet tiyatrosuna gittik. Salona girerken oğlum bana bir poz verdi. :)  bakar mısınız pozuna :) .....


İsterseniz izlemeyenler için tiyatronun konusu hakkında ufakça bilgi vereyim: ' Gerda ve Kai bir İskandinav şehrinde, Büyük anneleri ile bir tavan arasında yaşayan iki yakın arkadaştır. Karlar Kraliçesi, Kai’a büyü yaparak kaçırır ve onu Kuzey Kutbu’ndaki buzdan sarayına götürür. Oyun, cesur Gerda’nın arkadaşını kurtarmak için çıktığı yolculuğu anlatır. Gerda, bu tehlikeli yolculukta kimi zaman ona yardım eden iyi kalpli kimi zaman da onu engellemeye çalışan kötü niyetli kişilerle ve hayvanlarla karşılaşır. Ama arkadaşına olan sevgisi sayesinde, sonunda Kraliçe’nin sarayına ulaşır ve kurtarır.'

Çocuklarınız ile birlikte gidebileceğiniz çok güzel bir oyun kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü benim oğlum hiç sıkılmadı hatta pür dikkat hiç ses seda çıkarmadan oyunu izledi.


Buda oyun arasında dışarı çıktığımızda tiyatroda oynayan kişilerin resminin bulunduğu yerden oğlumu çektiğim resim...

Hepinizin de bildiği gibi tiyatroda fotoğraf çekmek yasak ama ben tam oyun bittikten sonra oyuncuların seyircileri selamlarken bir resim çektim. Sonuçta oyun bittiği için oyuncuların konsantresini bozma gibi bir şey söz konusu olmayacağı için bir tane çektim. :)




Hoşça kalın.




21 Mart 2013 Perşembe

TİŞÖRT SÜSLEMECE VE KOMBİN

Merhabalar, bu gün sizlere bir tişörtü süsleyip nasıl kombinlediğimi göstermek istiyorum.

Bu tişört düz yeşil bir tişörttü o şekilde kullanmak istemedim bende üzerine ufak tokideki ses dokunuşu yaptım.:) bu şekilde bence çok daha güzel oldu. Nasıl sizce olmuş mu bana fikirlerinizi söylerseniz çok memnun olurum...


Tişörtün ilk hali bu şekilde idi, alt kısmına evde bulunan fil kete ile yaptığım uç danteli geçirdim. Böylelikle hemi dantelimi değerlendirmiş oldum hemide tişörtüme ayrı bir hava katmış oldum.


Yakasına ise resimde gördüğünüz gibi simli iple çiçek vede yaprak yapıp onuda yakasına geçirdim.


Ve sonuç olarak ise ortaya böyle tuniksi bir şey çıktı :) ben durumdan şimdilik memnunum hatta ilk fırsatta bir yere giderken giymeyi düşünüyorum. 




Hoşça kalın.




20 Mart 2013 Çarşamba

BAYAT EKMEKLİ PATATES KÖFTESİ

İyi akşamlar :)

Şu aralar baktımda benim bayat ekmekleri değerlendirme tarifleri projemi ihmal eder olmuşum. Bende bunu fırsat bulup evdeki bayat ekmekleri yine bir başka tarifle değerlendirdim.


Bu seferki bayat ekmekli patates köftesi, isterseniz hemen tarifine geçelim:

Bayat ekmekli patates köftesi malzemeleri


  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 4-5 dal nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Bayat ekmekli patates köftesi nasıl yapılır?

İlk olarak bayat ekmekleri robottan çekilerek ufalanır. Patatesler rendelenir, soğanlar da rendelenir.


 Maydanoz ve nanede ince ince doğranır. Malzemelerin tamamı karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılıp köfte kıvamına gelene kadar yoğrulur.


Yoğrulan harç daha sonra köfte şekli verilerek kızgın yağda kızartılır.


Böylelikle bir bayat ekmeği daha değerlendirerek bir öğün yemek sahibi olmuş olacaksınız :) denemek isteyenlere kolay gelsin... bize de afiyet olsun çünkü bu köfteyi akşam yemeği olarak yaptım. Hımm şimdi aklıma geldi de sanırım bugünkü akşam yemeği menümüzü vermemde bir sorun olmaz demi.... Domates çorbası, bayat ekmek köftesi, pırasa yemeği ve salata tatlı olarak da kemal paşa tatlısı var.



Hoşça kalın.

19 Mart 2013 Salı

BUGÜNKÜ YAPTIKLARIM

Merhabalar, bugün sizlere şimdi yaptığım şeyleri paylaşacağım.:)

İki tane eski atılmak üzere olan iki kutuyu kaplayıp kullanır hale getirdim önce ilk olarak istersenin onların resimlerini göstereyim.


Resimde de gördüğünüz gibi bu bir eski  sunny kutusu idi ama artık emekliliğe ayrıldı şimdiki görevi dergileri topluyor, evdeki dergileri içine koydum böylece hemi dergilerim orta yerde değil topluca bir yerde duruyor. Hemide bu zavallı kutucukta son anda atılmaktan kurtulup yine işe yaramaya başladı. Tabiki bu hali ile değil görevi değiştiği gibi görüntüsü de değişti....:)


Veee karşınızda yeni görüntüsü ile yeni işine şuandan itibaren başlamış bulunuyor...

Buda ikinci bir kutumuz buda bugün son anda atılmaktan kurtulan bir başka şanslı :)


Bu kutunun yeni görevide evdeki ıvır zıvırları toplamak .... yeni görüntüsü ile şuan karşınızda.:)


Bu kutuları kaplamak beni kesmedi bende hazır enerjim varken elimi kolumu tekrardan sıvayıp mutfağa gittim. Ve peynirli kol böreği yaptım. Aşağıdaki görüntü fırına girerken hali...


Vee şimdide fırından çıkarken hali...


Benden bugünlük bu kadar bugünkü yaptığım işler şimdilik bunlar bakalım ilerleyen saatlerde neler yapaacağım.:) sizlerle zamanla paylaşırım.


Hoşça kalın.

18 Mart 2013 Pazartesi

GEZME VEDE EFE'NİN BALIKLARI

İyi akşamlar sevgili bloggerler,
sizlere geçen cumartesi günkü hayvanat bahçesi gezmemizden iki fotoğraf paylaşıp arkasından da Efe'nin o parkta taş toplaması ile bana sürekli ' anne  hadi balık yapalım' diyerek ısrar etmelerine dayanamayıp onlarla birlikte yaptığımız balıklarımızdan bahsedeceğim..... tamam tamam biraz karışık bir cümle oldu en iyisi mi ben size resimlerle birlikte anlatayım. O zaman daha anlaşılır olur demi ama....:))


Cumartesi günü çocuklarla birlikte gittiğimiz küçük hayvanat bahçesinden kareler...


Küçük çocuğu olanlar bilir yumurcak tv de akşamları çıkan çocuk faaliyetlerini içeren bir program var. Şuanda programın ismini aklıma getiremedim ama eminim ki bir çoğunuz hatırladı.:)

Hah işte o programda hamurdan balık yapıp kürdanla tutturarak yapılan bir faaliyet vardı. Altında çakıl taşları koyup akvaryumun içindeki taşları andırıyordu . bizimkiler onu çok beğendi özellikle Efe parktan montunun cebine taşlar topladı durdu...:)

Eve gelince ise sürekli anne hadi yapalım diye sürekli ısrar etmesine daha fazla dayanamayıp sıvadım kollarımı.


Veee bu şekilde birşey yaptık çakıl taşlarını vede kürdanı Efe yaptı onu özellikle belirteyim :) Canım oğlum bu konuda sanırım abisinden daha bir çok eli yatkın özellikle bu tür şeylerle uğraşmaktan zevk alıyor.


Kuruduktan sonra yüzen balıklarımızı alıp laoboya koyduk şimdilik biz bu durumdan çok memnunuz özellikle Efe sürekli bakıp 'bak bu taşları ben topladım bunları ben yaptım' diyerek kendisi ile gururlanması beni bir ayrı mutlu ediyor.:))


Hoşça kalın.



18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ PİYESİ

Merhabalar, bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günümüz. Bu günü biz büyüklerin gençlerimize aktarıp bu vatanın kolay kazanılmadığını ne zorluklarla elde ettiğimizi ve bir karış toprağını vermemek için nice  gençlerimiz vede analarımızın bu yolda şehit olduklarını  bilinçlendirmek zorundayız.


Emir'in okulundaki öğretmenleri tamda bunun için bu güne özel bir piyes hazırlamışlar. Hemen hemene hepimizin bildiği Kınalı Ali Destanını canlandırdılar. Çokta güzel oldu burdan emeği geçen tüm öğretmenlerine bir kez daha teşekkür ederim. Haa tabiki kuzucukların becerikliklerini de unutmamak lazım maşallah çok güzel oynadılar salondaki tüm insanları resmen mest ettiler.:)



Kınalı Ali gibi nice şehitlerimiz bu günde şehit olmuştur. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun Allah onlardan razı olsun onlar sayesinde bu güzelim Ülkemizde gönül rahatlığı ile yaşıyoruz.


Bizler bu vatanımızı onlardan ödünç olarak aldık şimdi de bu kuzularımıza bırakacağız o sebepten onları ne kadar çok bilinçlendirirsek çocuklarımıza o kadar çok vatan sevgisi aşılamış oluruz.



 Son olarak siz okurlardan bir ricam olacak bu günün anısına tüm şehitlerimiz için birer fatiha okur musunuz?..


Hoşça kalın.

16 Mart 2013 Cumartesi

PATİK VE YELEK

İyi akşamlar bloggerler,
Bugün sizlere 1 ve 2 yaşlarındaki çocukların giyebileceği yelek vede patikleri göstermek için karşınızdayım. Kahverengi ve krem renklerinden oluşan yeleği boyun kısmından başlayıp hiç dikiş kullanmadan bütün olarak ördüm. Gerçi düğme eksiğimiz var evde yeleğe uygun düğme bulamadığım için henüz düğmesi dikilmedi ama en kısa zamanda tuhafiyeciye gidip ona uygun düğmelerde alınıp dikilecek....




Burada da patiklerin yakından gözük-üşü... Patiklerin bağcık bölümüne de düğme dikilecek.




Yeleğin arka kısmına da surat resmi yaptım böylece patik ile eş olsunlar diye nasıl olmuş güzel olmuş mu? bana fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.





Benden bu günlük bu kadar en yakın zamanda tekrar görüşmek dileği ile....


Hoşça kalın.

7 Mart 2013 Perşembe

DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

Merhabalar sevgili bloggerler,

Bugün sizlere geçen cumartesi günü gittiğimiz bir doğum gününden birkaç kareler paylaşacağım. Aslında bu postu daha önceden hazırlayacaktım ama maalesef fotoğraflar elime ancak geçti. O sebepten bugüne kısmetmiş.

Canım arkadaşımın bize hazırladığı mamalar...:)


Ellerine sağlık hepside o kadar çok lezzetliydi ki anlatamam haaa bu arada elmalı kurabiyenin tadına bakamadım:(( o kadar çok yemişim ki ona yer kalmadığı için ona tadamadım ama aklımda kaldı :((


Buda doğum günü prensesi olan cimcime:) 3 yaşına girdi Allah daha nice uzun seneleri girmeye nasip eder inşallah.....(amin)


Vee son olarak buda tabağıma saldırışımı yakalayan bir fotoğraf :) Ayy şimdi ben rezil oldum demi bu resmi koyarak. Amannn boş ver siz dostlarımdan gizlim saklım yok benim biliyorsunuz o sebepten bence önemli değil.

Aslında asıl üzücü haber bu komşularımızın İstanbul'a taşınıyor olması o sebepten biraz üzgünüm bir arkadaşımı daha kaybediyorum:( buradaki yazımdan hatırlarsınız neden öyle yazdığımı....


Hoşça kalın.



4 Mart 2013 Pazartesi

KAYISI KURUSU MASKESİ

Merhabalar sevgili bloggerler:)

Hepinize bu haftanın başından sonuna kadar musmutlu bir hafta geçirmenizi dilerim.... Ben sizlere bugün benim genellikle yaptığım vede çok memnun olduğum bir maskeyi paylaşmak istiyorum.

Eeee bu tokideki seste sadece kombin vede örgüden ibaret değil bu blog benim yaptığım vede memnun olduğum her şeyi içeriyor. Güzellik, yemek tarifleri, değerlendirme yanı siz bloggerlerin dediği gibi dıy çalışmaları, kombin vs. vs......

Eveeeet biz konumuza geçelim demi ama:) bu maske; cilde bir parlaklık veriyor hani porselen cilt derler ya aynen öyle yapıyor. Üstelik hemen uygular uygulamaz etkisini belli ediyor. Ben çoook memnunum hatta ben bugün yine yaptım ve şuanda elim sürekli yüzümde, çünkü sonuca inanamıyorum elim resmen yüzümden kayıyor.:)

Şimdi size kayısı kurusu maskesinin tarifini vereyim: 

  • 2 adet gül kurusu kayısı kurusu özellikle kayısının gül kurusu olması daha çok iyi olur çünkü o kayısının kurutulma esnasında da hiçbir kimyasal madde olmadığı için tamamen doğal yollarla güneşte kurutuluyor. Benim kullandığım gül kurusu kayısı kurusunu babaannem kendisi kuruttuğu kayısıydı. 
  • 1 su bardağı da su, bu suya iki kayısıyı koyup kayısılar  yumuşayana kadar kaynatın.
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı ozan yağı
  • 1 çay kaşığı kayısı yağı

KAYISI KURUSU MASKESİ

Kayısıları bir su bardağı suda kaynattıktan sonra iki kayısıyı bir kaseye alıyoruz suyunu da dökmeyin için çünkü suyu bağırsaklara çok iyi geliyor birde süt veren kadınlar için süt arttırma özelliği var. 

Sonra kayısıları bir tahta kaşıkla iyice eziyoruz macun kıvamına gelene kadar ezelim. Bir diğer önemli etken ise kesinlikle tahta kaşık kullanalım.

Macun kıvamına gelen kayısıların içine diğer malzemeleri de ekleyip maskenizi hazır hale getiriyoruz maskenin son görünüş hali aşağıdaki gibidir.

KAYISI KURUSU MASKESİ

Bu maskeyi cildimize uygulamadan önce cildimizi bir güzel temizlememiz gerekiyor. Buda çok önemli bir etkendir cildimize hangi maskeyi uyguluyor olursak olalım kesinlikle temiz cildimize uygulamamız lazım ki etkisini hemen vede daha güzel şekilde görelim
Daha sonrasında ise temiz cilde bu maskeyi uyguluyorsunuz. bu maskeyi boyun kısmına da uygulamanızı tavsiye ederim çünkü boyun bir insanın yaşlanma belirtilerini en çok gösteren yerdir. O sebepten maskelerinizi boynunuza da uygulayın.

Son olarak ise sizlere şunu belirtmek istiyorum kayısı her cilde uygundur yağlı, karma, vede kuru fark etmez o sebepten herkes gönül rahatlığı ile uygulayabilir.

Hoşça kalın.



3 Mart 2013 Pazar

BEBİŞ PATİKLERİ

Mutlu pazarlar,

Bugün sizlere küçük bebişler için ördüğüm patikleri paylaşmak için karşınızdayım.:) Örgü benim için bir terapi gibi bir şey canım sıkkın olduğunda yada çok sinirli olduğum zamanlarda örgü örmek beni sakinleştiriyor...

BU zamana kadar ördüğüm örgüleri sürekli birilerine ya hediye ettim yada kendim kullandım. Ama artık eşimin önerisi üzerine bende bu ördüklerimi beğenen vede almak  isteyen olursa bana bildirsin onlara satmak istiyorum. Böylece evde kendi çapımda bir şeyler yapmanın mutluluğu bana daha çok iyi gelir diye düşünüyorum... Ama siz satış yapan diğer sevgili bloggerlere çook iş düşüyor bana ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verin. Mesela bu satış işlemini yapmak için örgülerimi nereye koymalıyım vede nasıl ne yapmalıyım??? bu konularda bana yardımcı olursanız sizlere minnettar olurum.:)

Şimdiden hepinize teşekkürler. Herneyse biz artık patiklerime geçelim demi :) bakalım beğenecek misiniz....


Bunlar kız bebekler için ördüğüm pempiş patikler....Şimdi de sizlere tek tek resimlerini de koyayım bana fikirlerinizi belirtirseniz cidden çok minnettar olurum...


Diğeri de bu...


Fikirlerinizi vede önerilerinizi bekliyorum.... Benden bu günlük bu kadar ben kaçarım.


Hoşça kalın.