24 Ağustos 2012 Cuma

Konya tatilinden kareler

Merhabalar sevgili okurlarım.
 ben yokken aramıza yeni arkadaşlar katılmış :)) onlara hoş geldiniz diyorum ve 8 günlük Konya gezimi anlatmaya başlıyorum.... Haaa bu arada baştan söyleyeyim ben bu bir haftalıkta öyle Konya'nın tarihi yerlerine gitmedim. Tatil az olduğu için ailemle geçirdim. Çünkü Konyalı olduğum için daha önceden oralara bir sürü kez gitmişliğim olduğu için tatilimi Konya'nın ilçesi vede köyünde geçirdim.

İlk olarak kuzucuklarımın vede yeğenimin güzel vakit geçirdiği anlardan başlamak istiyorum.


İneğe yaprak verirken halleri :)) Emir, ilk önceleri korktu yaklaşamadı ama daha sonraları alıştı yaklaştı. Ama Efem bir türlü ineğe yaklaşamadı:)) en çok bu şekilde ineğe yakın olabildi daha fazla yakınına gidemedi:))


İneğin dilini uzatışını görüyormusunuz...



Evimiz kocaman bahçeli 3 katlı bir ev insan orada vakit geçirirken sanki ruhunu dinlendiriyormuş gibi oluyor. Özellikle de bahçesinde kuş sesleri eşliğinde çay içmek bir başka güzel oluyor.:))


Bahçesinden üzüm yaprağı toplarken...


 Ağacın dalından yeşil elmaları toplayıp yemek, o elmayı sanki bir başka lezzetli yapıyor....::)


Arife günüde İlçeden Köye geçtim. Çünkü o gün sabah Peygamber efendimizin sakalı şerifini getirdiler onu görmek nasip oldu. Allah'ım o ne mübarek bir koku, o  nu izlemek ne güzel bir duygu, onun bohçalara sarılışını izlerken o ne hisli bir duygu göz yaşlarıma engel olamadım.. Allah'ıma şükürler olsun ki yakından görmek nasip oldu bu sefer arada cam olmadan çıplak gözle gördüm. Sizler için fotoğraf çekmek istedim ama izin vermediler.:(



O akşamda iftar yemeği verdiler. Tüm hem şeriler aynı anda birlikte yemek yedik. Uzun zamandır göremediğimiz akrabalarımızı görmek nasip oldu...Burdan derneğe bir kez daha teşekkür etmek istiyorum çok güzel bir şeye vesile oldular.




Babamla birlikte otururken :) Canım babam seni şimdiden özledim...


Kardeşim vede kuzenimle birlikte otururken.



Veee sizlere son olarak bayram kombinimi göstermek istiyorum Efe ile birlikte :) Emiri de çekmek istedim ama Emiri bulmak ne mümkün tüm gün eve yemek yemek için gelmek haricinde hiç gelmedi. Çocuklarla birlikte şeker toplamış vede torpita mı diyorlar adını tam olarak bilmiyorum ama işte onları patlatmışlar. Tabi ben bunları öğrenince yüreğim ağzıma geldi ama herneyseki Allah'a şükür hiç bir kaza geçirmeden sapa sağlam Konya tatilimizde bitti.

Bayramın 3. günü de sabahtan İstanbul'a gittik 3 günlük bir İstanbul gezisi yaptık onunla ilgilide bol fotoğraflı postlarıda ileriki zamanlarda paylaşacağım...

Şu anda da izninizle biraz daha dinleneceğim Çünkü eve gece saat 4 de geldik.  İstanbul da öyle çok gezmişiz ki ayaklarım halen sız sızlıyor....


7 yorum:

  1. Geçmiş bayramını kutlarım canım...Gezininde çok güzel geçtiğini okudum senin adına çok sevindim :))Eeeeeee konya ya gidilirde güzel olmazmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım bende seninkini kutlarım.:)) demi ama Konya havası bir başka güzel eee nede olsa Mevlana şehri.

      Sil
  2. çok güzel geçirmişsiniz tatilinizi ...ve evinizin bahçesinde çay keyfi yaptığınızı anlatırken resmen o anı yaşadım..:) doğayla iç içe ne güzel..
    bu arada bayram giysileriniz de çok hoş..geçmiş bayramınız mübarek olsun..öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım evet öyle doğa ile iç içe idik:)
      teşekkür ederim seninde bayramın mübarek olsun bende seni öpüyorum.

      Sil
  3. Köy halleri ve yerlerine bayılıyorum..aramıza hoşgeldin canım :)

    YanıtlaSil
  4. güzel vakitler geçirmişsin ne güzel. Hoş geldin evine

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir tatil olmuş...
    çocukların bayram yaramazlıklarına dikkat etmek gerek. Allah korumuş, yaramazları...
    sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil