11 Şubat 2012 Cumartesi

ANNE ÖZLEMİ

Anne sıcaklığı ve de anne kokusu nasıl bir şey?  Evet ben bu  soruyu kendime sık sık sormuşluğum vardır. Cevabını ise hiçbir   zaman doğru düzgün bulamadım.

Ben 12 yaşında annemi kan kanseri denilen illet bir hastalık yüzünden kaybettim :(  2 senede devamlı hastanelerde tedavi altında olduğu için 10 yaşında annesiz kaldım. Bu benim için o zamanları utanılacak bir durumdu çocukluk aklı işte, annem yok annem öldü demeye utanırdım hep saklanırdım. Ancak mecburi kalırsam söylerdim yoksa söylemezdim. Ne zaman anneler  günü olursa o gün okula gitmezdim. Sırf okuldaki arkadaşlar annene ne hediye aldın diye bana soracaklar ve de kendilerinin annelerine ne  aldıklarını anlatıp o günü nasıl geçirdiklerini anlatacaklarını bildiğim için gitmek istemezdim. Tabi ki  bu durumu bu şekilde ailem anlatmakta  hoş  olmayacağı için hep hasta numarası yapar gitmezdim. Şimdi bazen düşünüyorum da ben anne eksikliğini çok hissetmişim.

Bazı geceler konuşma ihtiyacı hissederdim, bir şeyler anlatmak, dertleşmek isterdim. Ama dertleşecek kimseyi bulamazdım. (Çünkü ben ailenin en büyük çocuğuyum benim ne ablam ne de abim var  en azından annem yerine onlara anlatayım dersem) O yüzden bende yorganın altına girip saatlerce ağlardım . Ve sürekli şunları söylerdim kendi kendime  Allah'ım benim annemi neden erkenden aldın neden bana annesiz yaşamayı layık gördün diye bu şekilde ağlarken uyur kalırdım.rüyamda da annemi görür, ona 'ANNEM' diyip  sıkıca sarıldığımı görürdüm artık nasıl sarılıyorsam  sabah kalktığımda halen o hissi yaşıyor olurdum. Unutmamak içinde sürekli aklıma getirirdim.

Anne, kelimesi hayatım boyunca  doğru düzgün söyleyemediğim  ama küçük yaşımdan beri bana bu kelime söylendi. Benim birde benden 7 yaş küçük kız kardeşim vardı  annem öldüğünde o daha küçük olduğu için babaannem ablan senin annen sayılır bundan sonra ona anne de dedi . Kardeşimde beni hep öyle gördü. Şimdi halen öyledir . O anneye ihtiyacı olduğu zaman hemen beni arar o hissi duyguyu bende yaşar. Biz kardeşimle abla kardeş gibi değilde anne kız gibi ilişkimiz vardır. Ben sürekli onu kollar,onu düşünür, onun için bir şeyler yapmaya çalışırım.Bu hayatım boyunca hep böyle oldu sanırım böylede devam edecek. Ama bakın Allah var kardeşimde bu durumun farkında sürekli beni takdir eder ve  bana
-Abla sen benim hep küçük annem oldun hakkını ödeyemem der.( Canım kardeşim benim)

Şimdi ise evliyim 2 tane çocuğum var,şimdi bana diyeceksiniz ki  eee artık unutmuş şundur anneni, bak sende anne olmuşsun diyeceksiniz siz demeden ben diyeyim ki  halen o acıyı sürekli yaşarım ilk günkü gibi , yüreğimde bir şeyler cız eder. :(

Blogcu arkadaşların yazdığı Gamze  annenin durumunu okurken  ilik kanseri olduğunu okuyunca devamını okuyamadım. Boğazımda bir şeyler düğümlendi,gözlerim doldu o eski günleri sanki tekrar yaşar gibi oldum. Eğer annesi ölürse  o çocuğun neler yaşayabileceğini düşündüm.Benim yaşadığım duyguları, anları o da yaşayacaktı onun için ona sürekli dua ettim' Allah'ım onu annesiz bırakma, o acıyı ona yaşatma,ona yardımcı ol' diyerek

Başınızı daha fazla ağrıtmak istemiyorum o yüzden kısa kesiyorum şimdi bana, kısa kesmen buysa diyeceksiniz ama ne yapayım içimi dökmem lazımdı. İnanın kaç gündür yemek yiyemiyorum, hani içinize bir şey oturur da sizi daraltır,sizi sürekli boğuyor gibi gelir ya  aynen öyleyim. Ben de bu yüzden içimden bu yazıyı yazma ihtiyacı geldi.

Burdan tüm annesi yaşayan arkadaşlara sesleniyorum. Annenizin kıymetini bilin onlara sarılıp öpün . İzninizle sizden bir şey isteyeceğim annenizi benim içinde öper misiniz?
Tüm annelere kucak dolusu öpücükler...










Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

16 yorum:

  1. okurken gözyaşlarıma engel olamadım. benim en zayıf noktamdır bu. öksüze yetime dayanamam asla.büyük bir imtihan. insan kaç yasına gelirse gelsin anne başka bişey.Rabbim inşallah cennetinde sonsuza dek birlikte eylesin sizi.
    Annemden uzaktayım suan ama ilk gördüğümde senin için de öpeceğim cnaım.
    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. amin cümlemizi sevdikleri ile birlikte cennetine girmeyi nasip etsin şimdiden de teşekkür ederim ricamı yerine getireceğin için

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bloğuna bi göz atayım diye tıkladım, ama öyle bir yazıya denk geldim ki izlemeye alamadan okumaya koyuldum, okudum ama okudukça da ağzım gözüm salya sümük, gözyaşlarına boğuldum.. Ama sadece senin adına üzüldüğüm için değil, duygusal bir yazı olduğu için de değil, sanki beni yazmışsın sandım, ben anlattım sen yazdın sandım, senin 12 yaşında tattığın bu duyguyu 17 yaşında tatmış biri olarak, bi kaç yıl daha fazla annemle yaşamayı kendime şans bilip, buna şükür diyerek ağladım da ağladım.. Hele anneden çooook erken yaşta ayrılan kardeşini düşündükçe daha da şükrettim halime.. Ama 100 yaşına da gelsek anne annedir, onun özlemi hergün daha da büyüyerek artar, hele anne olunca kıymeti daha iyi anlaşılır sanırım, henüz anne değilim ama birgün bi evladım olunca onun benim gibi bir acı yaşamaması için şimdiden dua ediyorum.. Benim ve bir çok annesizin duygularını öyle güzel anlatmışsın ki hala sanki ben yazmışım kadar içten en derinden hissettim.. Vel hasılı ben de uzattım ama durum bundan ibaret işte.. Ve hemen izlemeye aldım seni.. sevgilerimi yolluyorum sana ve tüm anne hasreti çekenlere.. Ve sana katılıyorum, lütfen anne babalarınızın kıymetini bilin.. Hoş anası olmayanın babası da pek olmuyo ama neyse.. :(

    YanıtlaSil
  4. nasıl bir iç dökmedir bu böyle okurken tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu.Çok şükür annem hayatta olmamasını (Allah korusun) düşünemiyorum.Rabbim yardımcın olsun evlatlarına ve sana sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. dilekçe sende benim kaderimdenmişsin en iyi beni sen anlarsın beni Allah tüm annesi olmayanlara yardımcı olsun

    YanıtlaSil
  6. Kardeşinin küçük annesi:) gözyaşlarıyla okuttun bana yazını. Rabbim hiçbir evladı anasız, babasız, yuvasız, sevgisiz bırakmasın inş. amin.

    YanıtlaSil
  7. amin canım inan bana çok büyük bir yara zaman geçtikçe kapanacağına daha çok acıtıyor :(

    YanıtlaSil
  8. ağlattın beni canımm:((
    rabbim mekanını cennet etsin anneciğinin.
    sanada sabırların en güzelini versin canım..
    hemen anneciğimi arıyorum,çok dokunaklıydı yazın.
    :(((
    öpüyorum canım..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. En hassas olduğum nokta annemdir.Benim annemde 4 yıldır kanser hastası.Ondan öncesinde de anneme çok düşkümdüm ama 4 yıldan beri kaybetme korkusu yaşıyorum.yazını okurken ağlamamak için kendimi çok sıktım ama başaramadım :(( Allah anneciğinin mekanını cennet eylesin.Sana uzun ömür versin.Amin.

    YanıtlaSil
  10. Ziyaretinden sonra seni ziyaret etmek istedim ama.Yazının kederi sendeki kadar olmasa eminim tüm okurları sarmıştır.Anne demek ne kadar çok ifadeyi bir arada barındırıyor değilmi?Yapacak bir şey yok malesef takdiri ilahi!Yaradan böyle yazmış.Çok şanslısın senin hikayende tüm özlemini verebileceğin iki yavrun var dilerimki bundan sonrası ailenle senin için sımsıcacık anne kolu tadında geçer Rabbim sizi ayırmasın.sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. büyük boşluk,hasret,özlem,göz yaşı,burukluk anne demek çok uzak,imkansız kalbin titrer boğazın boğuklaşır için daralır çok güçlüsündür ama aslında çok zayıfdırsın çünki annen yok yetimdirsin, herkes senden uzak durur yakınların akrabaların çünkü sen yetimsin çok küçüksün ilgiye şefkate sevgiye ihtiyacın var sen uzak durulması gereken 9 yaşında bir çocuksun suçun yetim olmak cezan yanlızlık. budur işte. yetimhaneye gittiğinde o çocukların hediye paketinden daha çok sevilmeyi istediklerini görürsün bu manevi bir açlıktır. bunu anneden başka hiçbir şey dolduramaz. ALLAH (cc) bu cıyı yaşayanlara yardım etsin. "yetim çocuğun başını okşayın ve onun gönlünü alın" Hz MUHAMMET (s.a.v.)

    YanıtlaSil
  12. sabah sabah beni ağlattın ! sana ne yazayım.bir annenin yokluğunu hiç bişey dolduramaz tabiki!sana sabır diliyorum.hele bu duyguyu çocuk yaşta yaşamak bir çocuk için dünyayın en bedbaht olayı.ama rabbim sana sevdiğin seven bir eş ve dünya tatlısı iki çocuk vermiş.Allahım onlara sağlık sıhhat versin ,Rahmetli anneciğinin ömrünü onlara bağışlasın.
    benim annemde kanser.3 yıldır savaşıyor.gözünün içine bakıyorum.bu yaşta da olsa öksüz kalmak istemiyorum.Rabbim kimseyi yetim öksüz bırakmasın.sana da her daim sabır diliyorum.sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. hamile hamile bu yazı hiç iyi olmadı. :( rabbim yokluklarını göstermesin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin Allah kimseyi annesiz babasız koymasın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Hamileiseniz Allah yavrunuzu hayırlısı ile dünyaya getirmeyi nasip etsin. Sizi yavrunuza yavrunuzuda size bağışlasın...

      Sil
  14. bende annemi kaybedeli 1 ay oluyor. nasıl dayanacağımı bilemiyorum. henüz 15 yaşındayım. kaza yaptık arabada sadece ikimiz vardık. benim burnum dahi kanamadı. özlemi çok büyük. Neler yapabilirim diye ararken yazınızı buldum. allah rahmet eylesin annenize. evlatlarınıza kardeşlerinize ve size uzun ömürler versin rabbim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim benim kader arkadaşım Alllah sana sabırlar versin acın daha çok yeni senin inan çook iyi anlıyorum çok zor bir durum insan bazen bu acıya dayanamayacağını düşünüyor ama sen tevkkülü ve sabrı elden bırakma bol bol Allah'a dua et Allah'ım bana dayanma gücü ver diye... Allah o zaman sana yardımcı olur ve zamnla acın bitmez ama biraz olsun azalır...

      Çok teşekkür ederim amin inşallah Allah sana da uzun ömürler versin ve darısı sana inşallah seninde çok sevdiğin bir eşin ve anne özlemini gidermek için annelik yapacağın çocukların olur. Genç kardeşim senin yanaklarından öpüyorum senin için dua edeceğim.

      Sil